49 συλλήψεις στην Κεφαλονιά για διάφορα αδικήματα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 10:12

49 συλλήψεις στην Κεφαλονιά για διάφορα αδικήματα

Προληπτικά μέτρα αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των Ιονίων Νησιών

 

Ειδικά επιμέρους μέτρα πρόκειται να εφαρμοστούν για την αστυνόμευση των περιοχών του Κάβου στην Κέρκυρα και του Λαγανά στη Ζάκυνθο

Μέτρα ολοκληρωμένης αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των Ιονίων Νησιών με επιμέρους πρόβλεψη για τις περιοχές  του Κάβου στην Κέρκυρα και του Λαγανά στην Ζάκυνθο, ξεκίνησαν να εφαρμόζονται και την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Ο σχεδιασμός  που  εφαρμόζεται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, από την 01.06.2019,  καλύπτει το σύνολο της αστυνομικής πρακτικής  και για την διαμόρφωση του προηγήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις τόσο με θεσμικούς εκπροσώπους και συλλογικότητες του κλάδου του τουρισμού των Ιονίων όσο και με υπηρεσιακά στελέχη.

Σε γενικές γραμμές τα μέτρα που θα εφαρμοστούν προβλέπουν:

  • Στοχευμένα επιχειρησιακά σχέδια για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών, του Κάβου Κέρκυρας και του Λαγανά Ζακύνθου
  • Ελέγχους μεικτών κλιμακίων αστυνομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Συστηματικούς ελέγχους τροχαίας για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών
  • Αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε σημεία που συχνάζουν νέοι κυρίως
  • Ελέγχους πρόληψης διακίνησης προϊόντων παραεμπορίου και παράνομης πώλησης απομιμητικών προϊόντων από επιχειρήσεις

Από την μέχρι στιγμής εφαρμογή του σχεδιασμού (01-15.06.2019), σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα συνελήφθησαν συνολικά (203) άτομα, από τα οποία (49) άτομα στην Κεφαλονιά, (78) άτομα στην Κέρκυρα, (33) στην Λευκάδα και (43) στην Ζάκυνθο.

  • Ενδεικτικά οι συλλήψεις αφορούσαν:

(23) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,

(24) για παραεμπόριο

(81) για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ

  • Κατά τους ελέγχους πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων βεβαιώθηκαν (1165) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και (47) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα κατά την εφαρμογή επιμέρους σχεδίων αστυνόμευσης στις περιοχές του Κάβου Κέρκυρας και του Λαγανά Ζακύνθου υπήρξαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Στον Κάβο Κέρκυρας συνελήφθησαν (20) άτομα, μεταξύ των οποίων (2) για ναρκωτικά, (7) για παραεμπόριο, (2) για μέθη, (9) για στέρηση άδειας οδηγήσεως.

Βεβαιώθηκαν (60) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν (2) για μέθη, (8) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (9) για στέρηση άδειας οδήγησης, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και (40) ακόμη διοικητικές ποινές καθώς και (6) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.  

  • Στον Λαγανά Ζακύνθου συνελήφθησαν (14) άτομα για αδικήματα που αφορούσαν στην κατοχή ναρκωτικών ουσιών (4), για ηχορύπανση (3), για μέθη (5) και (2) για στέρηση άδειας οδηγήσεως.

Βεβαιώθηκαν (2) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (6) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων τα στοιχεία των σχεδίων αστυνόμευσης θα αξιολογούνται και θα επικαιροποιούνται προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα τους.