Πανελλήνιες 2019: Τέλος το σχολείο -Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις, αναλυτικά το πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 10:36

Πανελλήνιες 2019: Τέλος το σχολείο -Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις, αναλυτικά το πρόγραμμα

7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ

Το τελευταίο κουδούνι θα χτυπήσει σήμερα στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εξετάσεις για να πάρουν σκυτάλη στη συνέχεια οι Πανελλήνιες 2019

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2019. Πρόκειται για τα ημερήσια και εσπερινά γυμνάσια, ειδικά γυμνάσια, ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια και γυμνάσια των ενιαίων ειδικών επαγγελματικών γυμνασίων-λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2019

Οι Πανελλήνιες για τους υποψήφιους φοιτητές ξεκινούν φέτος στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και για τα ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου με πρώτο εξεταζόμενο μάθημα τη Νέα Ελληνική Γλώσσα (Εκθεση). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου με το μάθημα των Ιταλικών. 

Μάλιστα την ημερομηνία αυτή εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο παραμονής και να μεταθέσει τις πρόωρες εκλογές από τις 30 Ιουνίου στις 7 Ιουλίου, καθώς στις 29/6 (Σάββατο) κάποιοι μαθητές εξετάζονται στο ειδικό μάθημα Μουσική αντίληψη και γνώση και την 1η Ιουλίου (Δευτέρα) στη Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία.

Στις 8:30 δίνονται τα θέματα των Πανελληνίων στους μαθητές

Η ώρα έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων για το 2019 έχει οριστεί η 08:30 π.μ. και είναι κοινή για όλους τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι φοιτητές και σπουδαστές που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες θα πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες των εξετάσεων έως τις 08.00 π.μ.. Υπενθυμίζεται πως η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2019 για τα ΓΕΛ

7 Ιουνίου: Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα, τη Νέα Ελληνική Γλώσσα

10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2019 για τα ΕΠΑΛ

6 Ιουνίου: Νέα Ελληνικά

8 Ιουνίου: Μαθηματικά (Άλγεβρα)

11 Ιουνίου: Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης – Στοιχεία Μηχανών – Ναυσιπλοΐα ΙΙ – Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις - Προγραμματισμός Υπολογιστών

13 Ιουνίου: Ανατομία-Φυσιολογια ΙΙ / Στοιχειά Ανατομίας-Φυσιολογιας ΙΙ (ν.4473) - Ηλεκτροτεχνία 2 / Ηλεκτροτεχνία (ν.4473) - Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης / Ιστορία των Τεχνών-Εργα και Δημιουργοί (ν.4473) - Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

15 Ιουνίου: Αρχες Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ.) - Δίκτυα Υπολογιστών / Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών (ν.4473) - Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνεις Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογες - Αρχές Βιολογικής Γεωργίας - Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ)/ Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) (ν.4473)

19 Ιουνίου: Ναυτικές μηχανές/μηχανές πλοίου ΙΙ (ν.4473) - υγιεινή - στοιχειά σχεδιασμού κεντρικών θερμάνσεων - ηλεκτρικές μηχανές - ψηφιακά συστήματα

20 Ιουνίου: Τεχνολογία υλικόν - οικοδομική - στοιχεία ψύξης-κλιματισμου - κινητήρες αεροσκαφών / κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ (ν.4473)

Πανελλήνιες 2019 και Ειδικά Μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων στο πλαίσιο των Πανελληνίων 2019 θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Συγκεκριμένα:

Στις 21/6 οι εξετάσεις στα Αγγλικά

Στις 22/6 οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών

Στις 24/6 οι εξετάσεις στο ελεύθερο σχέδιο

Στις 25/6 οι εξετάσεις στο γραμμικό σχέδιο

Στις 26/6 οι εξετάσεις των Γαλλικών

Στις 2/7 οι εξετάσεις των Ιταλικών

Στη συνέχεια ακολουθούν οι εξετάσεις για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών, για τα οποία η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μετέθεσε τις εκλογές

Στις 27/6 οι εξετάσεις στην Αρμονία

Στις 28/6 οι εξετάσεις στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων

Στις 29/6 οι εξετάσεις στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση

Την 1η Ιουλίου οι εξετάσεις στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίστηκε το διάστημα από την Τρίτη 18-6-2019 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2019.

Τι ισχύει για τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

Σημειώνεται, ότι η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, του μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Επίσης, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση έχει διάρκεια 30' λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

iefimerida.gr
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ