Παίρνουμε την υπόθεση της επιτυχίας της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 14 Νοέμβρη στα χέρια μας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 08:30

Παίρνουμε την υπόθεση της επιτυχίας της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 14 Νοέμβρη στα χέρια μας

ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ 

Παίρνουμε την υπόθεση της επιτυχίας της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 14 Νοέμβρη στα χέρια μας!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του δημοσίου στο Νομό να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 14 Νοέμβρη απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική και την υπονομευτική στάση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων του!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τους εργαζόμενους. Η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» κανονικότητα, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν είναι τίποτα άλλο από την πιστή εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων που ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι διάφορες εξαγγελίες της κυβέρνηση δεν είναι μόνο ψίχουλα. Είναι μια νέα απόπειρα προεκλογικής εξαπάτησης. Οι συμβασιούχοι παραμένουν να ανακυκλώνουν την ανεργία, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η μισθολογική καθήλωση και η φοροληστεία μεγαλώνουν την ανασφάλεια στις οικογένειές μας. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων συναδέλφων στην εργασία εξαιτίας των αντιασφαλιστικών νόμων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί 67 χρονών να παραμένουμε στη δουλειά, όταν εκατομμύρια νέοι είναι στην ανεργία και στην υποαπασχόληση. Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 και η επίτευξη νέων «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για την πλουτοκρατία.

Δεν απαντούν στα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ και αλλού. Τα νοσοκομεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία μας ασφυκτιούν από την υποχρηματοδότηση! Η υποστελέχωση των νοσοκομείων και η υποβάθμιση όλων των δημόσιων δομών θέτει σε κίνδυνο, πιο έντονα από ποτέ, τη ζωή του λαού των νησιών μας. Όλες οι δημόσιες υποδομές και οι χώροι μαζικής συνάθροισης (πχ. αθλητικές εγκαταστάσεις) παραμένουν χωρίς ουσιαστικό αντισεισμικό έλεγχο, χωρίς αποτελεσματικά σχέδια προστασίας. Τα νήπια είναι στο δρόμο, τα σχολεία σε κοντέινερς και τα αναγκαία νέα σχολικά συγκροτήματα παραπέμπονται στις καλένδες και προκρίνονται απλώς επιδιορθώσεις στα σεισμόπληκτα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση παραμένει πανάκριβη και οι εφοπλιστές ανοιγοκλείνουν τις γραμμές «τσεπώνοντας» νέες επιδοτήσεις, την ώρα που οι όροι αξιοπλοΐας και πρόσβασης, ειδικά για την Ιθάκη, χειροτερεύουν απόλυτα.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση το ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ πήρε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, από κοινού με τα σωματεία ευθύνης του, συντονίστηκε με το ΕΚΚΙ και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, οργάνωσε κινητοποιήσεις και αποκάλυψε πλήθος ζητημάτων, με στόχο να μπει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας! Με τις ταξικές δυνάμεις αποφασίσαμε και παλέψαμε, με όλα τα μέσα, ώστε να υπάρξει ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ με σύνθημα: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!

Οι ίδιες οι εξελίξεις, για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτουν τον άθλιο και υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε κοινό σχέδιο και με μοιρασμένους ρόλους έκαναν τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ γιατί αυτό βολεύει την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία. Στην ετήσια συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ, απαγόρευσαν στους αντιπροσώπους της Κεφαλονιάς - Ιθάκης να μιλήσουν! Το γιατί είναι αυτονόητο. Το καταγγείλαμε και θα συνεχίσουμε να το καταγγείλουμε. Όσο όμως κι αν προσπαθούν δεν θα αποφύγουν τη φωνή της αλήθειας και του δίκιου. Θα νοιώθουν την ανάσα μας!!!

Δεν είναι πρώτη φορά που διακρίνονται στο παιχνίδι της υπονόμευσης. Τα ίδια έκαναν και όταν ψηφίζονταν ο απεργοκτόνος νομός. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κάθε φορά και χειρότερα!

Ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός μέσα από τους άθλιους τακτικισμούς και τα «παιχνιδάκια» με τις ημερομηνίες στοχεύει στην αποδυνάμωση της πάλης των εργαζομένων, στη δημιουργία κλίματος σύγχυσης και απογοήτευσης, με τελικό σκοπό τη στήριξη της αντιλαϊκής στρατηγικής και  των στόχων της «ανάπτυξης» και της κερδοφορίας των ομίλων. Αν έτσι νομίζουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις «ενοχλητικές» διεκδικήσεις των εργαζομένων και θα διαμορφώσουν κλίμα συναίνεσης και αποδοχής της βαρβαρότητας, που μας έχουν επιβάλει, είναι μακριά νυχτωμένοι!

Η επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη και η κλιμάκωση της πάλης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοσίας, σε αντιπαράθεση με την απεργοσπαστική στάση και την υπονομευτική τακτική των κυβερνητικών – εργοδοτικών συνδικαλιστών. Προχωράμε με το πλαίσιο που έχουμε καθορίσει.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Προκειμένου να στηρίξουμε την πρωτοβουλία που πήρε το τοπικό Εργατικό Κέντρο να εστιάσει στα εκρηκτικά προβλήματα στο χώρο της υγείας, όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη της Τρίτης 6/11, η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε:

  • Τη μέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ του δημοσίου (14/11) να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση,
    στις 11 πμ, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.
  • Επίσης, καταθέτει την πρόταση της ΕΓ του ΝΤ για κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου.
  • Καλούμε τα σωματεία του δημοσίου, πριν από όλα εκείνα του ενεργοποιούνται στο χώρο της υγείας, να πάρουν μέτρα και να δώσουν μαζικό «παρών». Να δώσουν γνώμη για τη συνέχεια που πρέπει να υπάρξει.
  • Για το ζήτημα των εξελίξεων στην υγεία τοπικά θα επανέλθουμε με ειδική ανακοίνωση, καθορίζοντας και τους όρους της περαιτέρω κλιμάκωσης για το θέμα, από κοινού με το ΕΚΚΙ.

Αργοστόλι 08/11/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου