Πουλάτα: Επί τάπητος το σοβαρό πρόβλημα του κοιμητηρίου του χωριού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 08:30

Πουλάτα: Επί τάπητος το σοβαρό πρόβλημα του κοιμητηρίου του χωριού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Σάμης κ. Βασίλη Κοκκόση είχαν την Πέμπτη το πρωί ο εφημέριος και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου των Πουλάτων.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Σάμης και ως αντικείμενό της είχε το σοβαρό πρόβλημα στατικότητας που αντιμετωπίζει το τοιχίο αντιστήριξης του Κοιμητηρίου του χωριού μας, στο σημείο που αυτό εφάπτεται με την αποθήκη του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα. 

Αν και οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος, το τοιχίο παρουσιάζει έντονα σημάδια διάβρωσης και ρωγμώσεις λόγω και της γειτνίασής του με το αυλάκι που διασχίζει μέρος του χωριού μας, με κίνδυνο να καταρρεύσει στην επόμενη δυνατή βροχή συμπαρασύροντας και τα παρακείμενα μνήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Η αντιπροσωπεία, αφού εξέθεσε αναλυτικά το πρόβλημα υπέβαλε επισήμως αίτηση για την επισκευή του τοιχίου παραδίδοντας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.  Ο δε κ. Κοκκόσης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κεφαλλονιάς, καθώς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ίδρυση και συντήρηση των κοιμητηρίων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων.

Ας ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις επί του θέματος.

received 477413632746453received 477413632746453received 477413632746453

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr