Ο "Ολυμπιακός Στόχος" του Ρωμανού... γραμματόσημο!!!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 13:30

Ο "Ολυμπιακός Στόχος" του Ρωμανού... γραμματόσημο!!!

Μία μεγάλη διάκριση για το έργο του διακεκριμένου Κεφαλονίτη καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, ήρθε να προστεθεί στο ενεργητικό του με αφορμή την μεγαλειώδη έκθεση που συμμετείχε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η οποία διάρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες και την παρακολούθησε πλήθος επισκεπτών κυρίως τουριστών που επισκέφτηκαν το καλοκαίρι την Αθήνα και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η νέα μεγάλη διάκριση αποτελεί πολύ σημαντική προβολή για το έργο του βραβευμένου από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Ρωμανού, αφού θα προβάλει το έργο του σε γραμματόσημο επάνω στους φακέλους αλληλογραφίας !!!

Συγκεκριμένα το πολυσυζητημένο έργο του γνωστού καλλιτέχνη με τίτλο "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ" θα εικονίζεται σε γραμματόσημο, που θα κυκλοφορήσει με την καλλιτεχνική υπογραφή του στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, με φόντο τον Παρθενώνα και αυτό γιατί ο Μιχαήλ Ρωμανός έχει συνδέσει την έμπνευση της τελευταίας του δουλειάς με την επιστροφή των "ελγίνειων" γλυπτών στην Ελλάδα ...

Όπως είναι ήδη γνωστό, στο έργο του Ρωμανού, δεσπόζει η ανακεκλιμένη μορφή του θεοποιημένου ποταμού των Αθηνών Ιλισού, δηλ. το μαρμάρινο ξαπλωμένο κορμί, που εικονιζόταν στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα στην αριστερή γωνιά του, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, στην πόλη που πραγματοποιήθηκαν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ανήκει στα λεγόμενα "ελγίνεια" μάρμαρα.

Στο έργο η μορφή του θεοποιημένου ποταμού, φαίνεται να αποκτά κίνηση, καθώς γυρίζει ελαφρά τον κορμό προς το θεατή, ενώ διαφαίνεται η τάση απόκτησης των άκρων, που τόσο βίαια είχαν αφαιρεθεί από το γλυπτό κατά την αρπαγή του, ενώ οι στόχοι στα Ελληνικά χρώματα, που εικονίζονται διαγώνια στη σύνθεση, δείχνουν να μεγαλώνουν και να γίνονται ένα με το σύμπαν και τους πλανήτες...

Ο καλλιτέχνης μας εξηγεί ότι μέσα από τα έργα του προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα, στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο αγωνίζεται με την τέχνη του, να ευαισθητοποιήσει όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού...

Ο Ρωμανός είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετείχε στη μοναδική αυτή έκθεση με τίτλο "Ολυμπιακές Δάδες και Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών" που αποτελεί φόρο τιμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών και πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο και την θεωρεί ως την καλλίτερη έως τώρα συμμετοχή του σε εικαστική έκθεση στην Ελλάδα...

λίγα λόγια για τον Μιχαήλ Ρωμανό

Ο Μιχαήλ Ρωμανός γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.
Είναι εικαστικός καλλιτέχνης, επιμελητής εκθέσεων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.
Στο ενεργητικό του έχει σημαντικές εικαστικές εκθέσεις υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Έχει επιμεληθεί την ετήσια έκθεση για την Ειρήνη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει εμπνευστεί και επιμελείται κάθε καλοκαίρι τη σπονδυλωτή έκθεση των ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ με τη συνεργασία των Δήμων της Αττικής και της Μυκόνου.

Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
πλήρης βιογραφικό στο site: http://mromanosproject.blogspot.com