Πέρασαν το μήνυμα για την Διεθνή Ημέρα Συμβίωσης εν Ειρήνη στην Kοργιαλένειο (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 10:11

Πέρασαν το μήνυμα για την Διεθνή Ημέρα Συμβίωσης εν Ειρήνη στην Kοργιαλένειο (εικόνες)

Παρουσία του Ziauddin Yousafzai, πατέρα της Malala Yousafzai, βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση με το επίκαιρο θέμα της μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη από το Ιόνιο Κέντρο.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Ziauddin Yousafzai, πατέρας της Malala Yousafzai, βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης και οι διεθνείς καλλιτέχνιδες- ακτιβίστριες Sophie Rodin και Salma Zulfiqar, το παρών επίσης έδωσε και η μητέρα της Malala.

Στην ομιλία τονίστηκε η διόγκωση του προβλήματος της μετανάστευσης παγκοσμίως εις βάρος των απλών ανθρώπων/μεταναστών. Αναφέρθηκαν στα προβλήματα και τις κακουχίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι, όταν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να μεταβούν σε κάποια άλλη χώρα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο πατέρας της Malala, η ίδια αλλά και οι δύο ακτιβίστριες αγωνίζονται καθημερινά για τα δικαιώματα των ανθρώπων και πραγματοποιούν επισκέψεις σε προβληματικές περιοχές συζητώντας με τους παθόντες λύσεις για τα προβλήματα τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και η ίδια η Malala υπήρξε θύμα πυροβολισμού από τους Ταλιμπάν μέσα στο σχολικό λεωφορείο, καθώς είχε στοχοποιηθεί για τις απόψεις που εξέφραζε σε blog για το δικαίωμα των κοριτσιών στην μόρφωση στο Πακιστάν.

Επίσης τόνισαν ότι σημαντικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος παίζει η μόρφωση και η οικοδόμηση κατανόησης και ειρήνης μεταξύ των λαών. Καθώς οι θάλασσες θα πρέπει να αποτελούν όχημα για διασύνδεση ανθρώπων και πολιτισμών, να επιτρέπουν στους ανθρώπους να βιώσουν σε βάθος διαφορετικούς πολιτισμούς, ώστε να μπορούμε να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλο και να μάθουμε να ζούμε ο ένας με τον άλλο με ειρήνη.

Κατερίνα Σκουρτανιώτη

DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019