Αύριο το εργαστήριο για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών στη Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 11:28

Αύριο το εργαστήριο για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών στη Κεφαλονιά

Στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Κέφαλος»

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Στο πλαίσιο  του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις δασικές πυρκαγιές με τίτλο

«Η φωτιά δεν παίζει, μην παίζεις με το μέλλον του τόπου σου: Τοπική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ειδικών ομάδων   για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών» σας προσκαλούμε σε διαδραστικό εργαστήριο για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών. Στο εργαστήριο θα αναλυθούν οι εξής θεματικές: 1.   Βασικές αρχές πρόληψης 2. Στρατηγικές επικοινωνίας, εργαλεία, μέθοδοι προσέγγισης κοινού για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, 3. Ανάλυση αιτίων δασικών πυρκαγιών για την Κεφαλλονιά, 4. Ανάπτυξη ολοκληρωμένων σχεδίων πρόληψης.   Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί και το προτεινόμενο, προς διάχυση, επικοινωνιακό υλικό του προγράμματος, ανάλυση δεδομένων δασικών πυρκαγιών που μας διατέθηκαν από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Βασικός εισηγητής του εργαστηρίου θα είναι ο Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, ειδικός στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Προτείνουμε να παρευρεθούν όσα στελέχη (αιρετά ή/και μόνιμα) των φορέων σας ασχολούνται με τα συγκεκριμένα αντικείμενα, εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης και οι επικεφαλής των δημοτικών ενοτήτων και κοινοτήτων (μέσω πρόσκλησης από τον Δήμο).

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου και ώρες 09.00-13.30 στην αίθουσα «Αντίοχος Ευαγγελάτος» στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Κέφαλος».

Η αίθουσα παραχωρείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς την οποία ευχαριστούμε για την συμβολή της στην επιτυχή πραγματοποίηση της παρούσας δράσης.

Η παραπάνω δράση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης στο Μέτρο: «Καινοτόμες Δράσεις Με Τους Πολίτες»-Υπομέτρο Α2.5 «Ανάπτυξη Πολιτικών ή Δράσεων για την προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη των δασών, καθώς επίσης και την πρόληψη δασικών πυρκαγιών» στον Άξονα: «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις».

Για  την καλύτερη  οργάνωση του  εργαστηρίου παρακαλούμε να  δηλώσετε  συμμετοχή ως και την Πέμπτη 22 Μαρτίου. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συντονιστή του προγράμματος κο Τζηρίτη Ηλία στο 210-3311988 (εσωτ. 107)/email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.r.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Τζηρίτης

Συντονιστής Τοπικών Δράσεων




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ