Το Δημοτικό Σχολείο "Αγιος Γεράσιμος" Ομαλών στο Μουσείο Καμιναράτων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 14:37

Το Δημοτικό Σχολείο "Αγιος Γεράσιμος" Ομαλών στο Μουσείο Καμιναράτων

Ξεναγήθηκαν στους παλιούς μύλους των Δαμουλιανάτων και εν συνεχεία βρέθηκαν στο Μουσείο Καμιναράτων 

Τα 50 παιδιά του  του δημοτικού σχολείου Άγιος Γεράσιμος της περιοχής των Ομαλών,  με συνοδεία των  δασκάλων τους και του διευθυντή του σχολείου κ. Άννινο Δημήτρη,  επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν πρώτα τα Δαμουλιανάτα και ξεναγήθηκαν στους παλιούς μύλους που υπάρχουν εκεί και ακολούθως ήρθαν στο χωριό μας  και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο.

Ο δάσκαλος κ. Γαλανός Γεράσιμος  έκανε την ξενάγηση και ενημέρωσε τα παιδιά για την ιστορία του Μουσείου μας  και τον τρόπο που οι πρόγονοί μας  το χρησιμοποιούσαν σας ελαιοτριβείο.

Σε επικοινωνία του προέδρου του συλλόγου Γαλιατσάτου Ηλία  κατά την ώρα της επίσκεψης  τόσο με την δασκάλα  κ. Χαρά Ζαφειράτου όσο και με το διευθυντή  κ.  Άννινο Δημήτρη,  του μετέφεραν την θετική έκπληξή τους  για το Μουσείο μας και τον ενθουσιασμό όλων και ιδιαίτερα των παιδιών  για το έργο που έχει γίνει .

Ο πρόεδρος του συλλόγου τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη στο χωριό και το Μουσείο μας  και τους ενημέρωσε ότι προσπάθεια  μας είναι το μουσείο να γίνει ένα ζωντανό σχολείο για όλους τους μαθητές όχι μόνο της Κεφαλονιάς αλλά και από άλλα μέρη που διοργανώνουν εκδρομές στο νησί μας.

Έχουν πολλά να διδαχτούν τόσο για τις παραδόσεις μας όσο  και για τον τρόπο που ζούσαν και  δραστηριοποιούταν  οι πρόγονοι μας.

Μετά το Μουσείο   τα παιδιά και οι συνοδοί τους  πέρασαν από την εκκλησία και το κοινοτικό κατάστημα   που είχαν φροντίσει  ο εκκλησιαστικός σύμβουλος  Μαρούλης Διονύσης   και ο πρόεδρος του χωριού Κούτσης Θεόδωρος  να είναι ανοικτά   και ακολούθως  κάθισαν στην ταβέρνα Ανατολή του  Ανδρέα Αντωνάτου.

Ευχαριστούμε πολύ  πρώτα την Τζούλη  Αντωνάτου γυναίκα του Ανδρέα, η οποία  εργάζεται στο δημοτικό των Φραγκάτων,  τους ενημέρωσε για το Μουσείο και τους πρότεινε  να το επισκεφτούν .

Δυστυχώς το μουσείο μας δεν είναι πολύ γνωστό  εκτός Παλικής  και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για  να το γνωρίσουν όλοι.

Ευχαριστούμαι επίσης την Κουτση Ειρήνη και την Χρυσούλα Βασιλάτου οι οποίες  υποδέχτηκαν  τους μαθητές και τους συνοδούς τους αφού πρώτα φρόντισαν την προηγούμενη ημέρα να  είναι όλα  έτοιμα για την ξενάγηση.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τη Χρυσούλα Βασιλάτου.

28946795 870402386473949 1805429626 o28946795 870402386473949 1805429626 o

πηγή: kaminarata.gr




00 inkefalonia general ad 300X250