Επίσκεψη του Βασίλη Οικονόμου στο Νοσοκομείο Αργοστολίου - Τι ειπώθηκε (Εικόνες / Video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 11:57

Επίσκεψη του Βασίλη Οικονόμου στο Νοσοκομείο Αργοστολίου - Τι ειπώθηκε (Εικόνες / Video)

Περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο τομεάρχης Υγείας και Ιονίων Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου.

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αργοστολίου όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα από το Διοικητή κ. Νίκο Βιβλάκη , το ιατρικό και το διοικητικό προσωπικό.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό καθώς και τα προβλήματα στις υποδομές.

Ο Βουλευτής υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση στο ζήτημα της πλήρωσης των οργανικών θέσεων, σε σύγκριση με άλλες περιοχές και εξήρε το σημαντικό έργο όπου επιτελείται από το προσωπικό.

Παράλληλα στάθηκε στο ζήτημα των επισκευών στο Νοσοκομείο , καθώς η παλαιότητα του κτιρίου σε συνδυασμό με τους σεισμούς  , έχουν αφήσει αρκετά προβλήματα.

Εκτός λειτουργίας η υπερσύγχρονη ΜΑΦ

Προβληματισμοί διατυπώθηκαν και για το ζήτημα της μη λειτουργίας της υπερσύγχρονης μονάδας αυξημένης φροντίδας στη νέα πτέρυγα Βεργωτή.

Λόγω της ανυπαρξίας του απαραίτητου προσωπικού η μονάδα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ , με αποτέλεσμα ένα σημαντικό τμήμα της δωρεάς να μένει αναξιοποίητο.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο  Διοικητής αντέτεινε ότι τα περιστατικά που χρήζουν αυξημένης νοσηλείας στατιστικά είναι μικρά, και υπενθύμισε την πάγια άποψή του ότι η Κεφαλονιά  δεν μπορεί να συντηρήσει ΜΑΦ.

Ικανοποιημένος για τις παροχές – Που έριξε «κόκκινη κάρτα».

Ο κ. Οικονόμου περιηγήθηκε στο Νοσοκομείο και συνομίλησε με προσωπικό και πολίτες, ακούγοντας τα προβλήματα που του εξέθεσαν.

Ο Βουλευτής εμφανίσθηκε ικανοποιημένους από τους περσότερους χώρους και ειδικά της νέας πτέρυγας, όμως επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης της εικόνας των εξωτερικών ιατρείων και κυρίως του χώρου των επειγόντων περιστατικών.

Απαντώντας ο κ. Βιβλάκης σημείωσε ότι αναμένεται σύντομα η ψήφιση τροπολογίας όπου θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης του εναπομείναντος ποσού από τη δωρεά βεργωτή για τη βελτίωση των χώρων.

Τον κ. Οικονόμου συνόδευαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αντώνης Κατσιγιάννης  καθώς και οι κύριοι Χαράλαμπος Λυκούδης και Γιώργος Κοκκόλης.

https://youtu.be/egVCrTpQ8pQ

DSC 0001DSC 0003DSC 0004DSC 0006DSC 0011DSC 0013DSC 0016DSC 0017DSC 0022DSC 0025DSC 0026DSC 0032DSC 0033DSC 0034DSC 0035DSC 0036DSC 0040DSC 0042

  • Μετά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο, ακολούθησε επίσκεψη στο νέο Δημοτικό Γυροκομείο

DSC 0009

DSC 0028

DSC 0031




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250