Παρουσίαση υποψηφίων στο Επιμελητήριο με τη «Νέα Πνοή» [ανανεωμένο]

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 09:26

Παρουσίαση υποψηφίων στο Επιμελητήριο με τη «Νέα Πνοή» [ανανεωμένο]

Υποψήφιοι της Νέας Πνοής με επικεφαλής τον Σταύρο Σπαθή στο Επιμελητήριο.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά και φωτογραφίες...

ευαγγελατος ξενοφων

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε στα Μονοπωλάτα Παλλικής και είναι το πρώτο από τα επτά παιδιά του αείμνηστου Παπά-Γεράσιμου. Τελείωσε το Γυμνάσιο στο Ληξούρι και έφυγε από το νησί μας το 1984. Έχει σπουδάσει Θεολογία και Δημοσιογραφία, με την δεύτερη να τον κερδίζει εξασκώντας το λειτούργημα αυτό από το 1996 (έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, internet). Επέστρεψε στην Κεφαλονιά για μόνιμη εγκατάσταση το 2010 εκδίδοντας την Εφημερίδα «Κεφαλονιά», πρώτα έντυπα και από το 2013 ηλεκτρονικά (efimeridakefalonia.gr). Είναι παντρεμένος με την ιατρό Νάντια Στεφιούκ. Είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει σε εκλογική διαδικασία, μιας και το 2015 ήταν υποψήφιος Βουλευτής του νομού μας. 

ατσαρος αγγελος

ΑΤΣΑΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Ο Άγγελος Ατσάρος είναι γεννημένος το 1969 και παντρεμένος με την Ντανιέλα Γκεοργίεβα. Ασχολείται 25 χρόνια με την τοποθέτηση περιφράξεων. Το 2013 επεκτάθηκε στο λιανικό εμπόριο παιδικών και βρεφικών ρούχων και παιχνιδιών και διατηρεί μαζί με τη σύζυγό του κατάστημα στο Αργοστόλι. Είναι γιος ενός από τους πιο πετυχημένους προέδρους που έχουν περάσει ποτέ από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, του αείμνηστου Σπυρογεράσιμου Ατσάρου, του "πατέρα" της ΒΙΠΕ.

αλεκος πολλατος

ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ) (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Ο Αλέξανδρος Πολλάτος γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1982 στο Αργοστόλι. Τελείωσε το ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Κεφαλονιά φορώντας τις φανέλες, μεταξύ άλλων του ΑΟΚΙ, του Παλληξουριακού και της Εικοσιμίας. Από το 2002 είναι στέλεχος της εταιρίας ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ, η οποία το 2014 πέρασε σε αυτόν και τον αδελφό του. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με την Ελπίδα Καλούρη. 

dimitris Κουμαριώτης

Δημήτρης Κουμαριώτης  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1980. Διατηρεί τo καφέ Ristretto και την κάβα – καφεκοπτείο, είναι τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Αργοστολίου. Διετέλεσε ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ και γενικά βοηθάει στα τμήματα υποδομής του Αθλητισμού της Κεφαλονιάς. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Θεοδωρακάτου και έχουν τρία παιδιά.

Ελένη 11

Ελένη Λουκέρη  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Απασχολήθηκε με το εμπόριο, διατηρώντας το κατάστημα της Vodaphone στο Ληξούρι, δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων στο γραφικό Ληξούρι, έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο και σε τηλεοπτικά κανάλια σε Πάτρα και Κεφαλονιά. Έχει εθελοντική δράση σε πολυποίκιλους τομείς και είναι δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας του Ληξουρίου.

Θέμης Καββαδίας 2

Θέμης Καββαδίας  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

54 ετών, γεννήθηκε (από Κεφαλλονίτες γονείς),  μεγάλωσε και σπούδασε στο εξωτερικό, όπου και επιχείρησε επί σειρά ετών.   Επέστρεψε και ζει στην Κεφαλονιά από το 2001 με την οικογένεια του.  Σπούδασε Φυσική και χρηματοοικονομικά. Στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου η ασχολία του είναι η εστίαση και δραστηριοποιείται στο Φισκάρδο από το 2001, όπου διατηρεί εστιατόριο με Ταϋλανδέζικη κουζίνα. Τον υπόλοιπο χρόνο ζει στο Αργοστόλι και δραστηριοποιείται στη μεταποίηση.  Συγκεκριμένα στην παραγωγή και εμφιάλωση ελαιολάδου, με πωλήσεις στην ντόπια αγορά και στο εξωτερικό.

Γιώργος Λασκαράτος

Γιώργος Λασκαράτος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε 1963. Τελείωσε το 1982 τη Σιβιτανίδειο σχολή, στο τμήμα της Μηχανολογίας. Δραστηριοποιείται στις επισκευές,  στο εμπόριο και στη  βελτίωση  σκαφών αναψυχής, έχει έδρα  στο Συναπιά Λειβαθούς, διατηρεί μηχανουργείο  στη ΒΙ.ΠΕ. Αργοστολίου. Στο επιμελητήριο εκλέγεται  από το 1998 μέχρι και σήμερα. 

Κωνσταντίνος 1

Κωνσταντίνος Πρέντζας  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννημένος στην Αθήνα τον Αύγουστο του 68, από πατέρα Αρτινό (Λάμπρος) και μητέρα Κεφαλλονίτισσα (Θεοδώρα Κορσιάνου). Ήρθε με τη σύζυγό του Ελένη Μεσολωρά και τα δύο τους αγόρια στην Κεφαλλονιά το 2007 για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, και άνοιξε τεχνικό γραφείο στον τομέα των Φωτοβολταϊκών και των ΑΠΕ, ενώ παράλληλα διατηρούσε έως το 2012 κατάστημα βιολογικών προϊόντων.  Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. με ειδίκευση στην ενέργεια, γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά Γαλλικά. Είναι Επιθεωρητής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», και επαγγελματικά ασχολείται επίσης ως σύμβουλος συστημάτων ποιότητας, και τεχνικός ασφαλείας σε επιχειρήσεις.  Έχει διοργανώσει πληθώρα εθελοντικών δράσεων οικολογικού χαρακτήρα, και την τελευταία τετραετία υπό την προεδρία στην ΚΡΑΝΗ του Σταύρου Σπαθή ήταν υπεύθυνος των εκδηλώσεων του συλλόγου και των επιμορφωτικών σεμιναρίων. Πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Θεωρεί τη σιωπή συνενοχή, και τον φθόνο συγκεκαλυμμένο θαυμασμό!

Χρήστος Καμπανός

Χρήστος Καμπανός  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Μέλος του επιμελητήριου από το 1994 έως το 2002, ενώ από το 2002 έως το 2007   διετέλεσε Γραμματέας της Διοικούσας  επιτροπής. Από το  2011-2017 μέλος του Δ.Σ του επιμελητήριου στην αντιπολίτευση με το συνδυασμό Νέα Πνοή του Σταύρου Σπαθή. Είναι  Πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών επισιτιστικών και συναφών επαγγελμάτων την περίοδο 2001-2007 και από το 2013 έως και σήμερα. Διατηρεί το εστιατόριο “sto psito” στη Λάσση, επιχείρηση που άνοιξε στο Αργοστόλι το 1990. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Κώστας Αναλυτής

Κώστας Αναλυτής  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Ο guru των Υπολογιστών, γεννήθηκε (από Κεφαλλονίτες γονείς) το 1980, στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Σικάγο των Η.Π.Α. και μετοίκησε με την οικογένεια του στην Κεφαλονιά το 1987. Το 1998 μετακόμισε για σπουδές στην Αθήνα όπου φοίτησε στο University of Indianapolis και του απονεμήθηκε πτυχίο Ψυχολογίας & Κοινωνιολογίας και παράλληλα πτυχίο πληροφορικής (Computer Information Systems). To 2001 μετακόμισε στις Η.Π.Α για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών όπου και του απονεμήθηκε το 2004 το μεταπτυχιακό του MScIT (Masters of Science in Information Technology) με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη για ηλεκτρονικό εμπόριο (Artificial Intelligence for e-Business). Εργάστηκε στον τομέα του σε επιχειρήσεις στις Η.Π.Α, και στην Ελλάδα ώσπου το 2009 έκανε την πρώτη έναρξη παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου και τεχνική υποστήριξη.  Το 2013 ίδρυσε στην Κεφαλονιά την AlfaTech – Εταιρεία Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής και Τεχνολογίας.  Το πάθος του είναι η οικογένεια του και το μεράκι του να βρίσκει λύσεις !

Διονύσης Σταθάτος

Διονύσης Σταθάτος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε στις 28.01.1981 και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Παντρεμένος με δύο παιδιά, εργάζεται ως μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα. Έχει διατελέσει σύμβουλος της Ελληνικής εταιρείας εστιατορίων στην Αμερική «Aegean Grill». Είναι Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καμιναράτων  «ΑΕΤΟΣ».

Σία Βλάχου

Σία Βλάχου  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι και ζει μόνιμα στην Ιθάκη. Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με τον κλάδο των ασφαλειών ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Παράλληλα, μαζί με τον σύζυγο της διατηρούν κατάστημα καφέ-εστίασης στο Βαθύ της Ιθάκης!!

Χριστίνα Αντύπα Καββαδία

Χριστίνα Αντύπα – Καββαδία  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Διατηρεί snack bar - cafe στα Αντυπάτα Ερίσου. Παντρεμένη με  τον Αλέξανδρο Καββαδία και έχουνε δύο παιδιά.

Θανάσης Σπαθής

Θανάσης Σπαθής  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννημένος το 1971. Ζει στη Σκάλα και εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της διασκέδασης ως ιδιοκτήτης γνωστού κέντρου διασκέδασης στη Σκάλα. Την  τελευταία πενταετία επιχειρεί και με  εταιρία μεταφοράς λυμάτων.

Τσιμάρας Μάκης

Άγγελος Τσιμάρας  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Κατοικεί στη Σκάλα,   είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά και διατηρεί το εστιατόριο Flamingo στη Σκάλα από το 1990.

Χρήστος Ευαγγελάτος

Χρήστος Ευαγγελάτος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1976 στην Αθήνα με καταγωγή από τα Δαμουλιανάτα. Ήρθε για μόνιμη εγκατάσταση στο Ληξούρι τον Μάιο του 2017. Πήρε πτυχίο  τμήματος  Φυσικής από το  Πανεπιστήμιο Πατρών, Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση στρατηγικό μάρκετινγκ – Πανεπιστήμιο Frederick, Κύπρος και Πιστοποίηση ως σύμβουλος επαγγελματικού και εκπαιδευτικού προγραμματισμού. Είναι ιδιοκτήτης του εκπαιδευτικού οργανισμού « ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ», με έδρα στο Ληξούρι από το 2010.  Ιδιοκτήτης  νεοφυούς επιχείρησης με έδρα Αργοστόλι από τον Οκτώβριο του 2017 με δραστηριότητα στην εκπαιδευτική Ρομποτική και στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες 3D printers κ.α. με διακριτικό τίτλο “Techable”.

Διονύσης Ευαγγελάτος

Διονύσης Ευαγγελάτος  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Κατάγεται από τα Μονοπωλάτα Ληξουρίου. Αυτοδημιούργητος, επαγγελματίας από το 1989. Διατηρεί super-market στο Ληξούρι. Οικογενειάρχης και πατέρας δυό παιδιών.

Παναγής Παγουλάτος

Παναγής Παγουλάτος   (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ)

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με την γεωκτηνοτροφία. Από το 2004 δραστηριοποιείται με τον τουριστικό τομέα στο ιδιόκτητο αγρόκτημα στη Λειβαθώ με την επωνυμία ''ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗΣ''.

Ευαγγελία Αντύπα

Ευαγγελία Αντύπα  (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ)

Διατηρεί τυροκομείο στο Λιβάδι Παλικής, είναι παντρεμένη τον Γρηγόρη Γιακουμάτο και έχουνε δυο παιδιά..

Βάσω Κουλουμπαρίτση

Βάσω Κουλουμπαρίτση  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννημένη το 1968, δραστηριοποιείται στο Φισκάρδο διατηρώντας το πασίγνωστο εστιατόριο Vasso’s Restaurant.  Η επιχειρηματική της δραστηριότητα ξεκίνησε το 1988.

Διονύσιος Περδίκης

Διονύσης Περδίκης  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε στο Ληξούρι το 1972, στο οποίο και κατοικεί. Τελείωσε την ιστορική Β.Ε.Σ και σπούδασε οικονομικά και τουρισμό. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1987 στο εμπόριο τον τουρισμό και την ναυτιλία. Υπήρξε πολύ παλιά ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Ληξουρίου και τώρα πρόεδρος του Εμπορικού Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πάλλης. Παντρεμένος και πατέρα μια κόρης.

ΧΡΗΣΤΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

Παναγής Χρηστάτος   (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννημένος το 1969, σπούδασε οικονομικά και από το 2001 ασκεί το επάγγελμα του λογιστή στη Σάμη. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Σπύρος Αλυσανδράτος

Σπύρος Αλυσανδράτος  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Γεννήθηκε το 1956 στα Μακρυώτικα. Παντρεμένος με την Ευτυχία Σπυράτου και έχουν δύο παιδιά. Ασχολείται με την κτηνοτροφία και διαθέτει επίσης μονάδα ενοικιαζομένων δωματίων. Πρόεδρος της ΕΑΣ Κεφαλληνίας από το 1996 έως το 2007 και Αντιπρόεδρος από το 2007 έως σήμερα, Πρόεδρος στον γαλακτοκομικό συνεταιρισμό Πυλάρου από το 1993 έως σήμερα, μέλος στην ΠΑΣΕΓΕΣ από το 1996, Αντιδήμαρχος Πυλαρέων από το 2003 έως το 2010.

Κυριάκης Κουρκουμέλης

Κυριάκης Κουρκουμέλης  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Γεννήθηκε  στο Αργοστόλι το 1970. Σπούδασε  Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π. Πατρών. Κατοικεί μόνιμα στη Σκάλα όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με το εμπόριο  και τον τουρισμό. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Ζανετοπούλου Δενδρινός

Ελένη Ζανετοπούλου (ΕΜΠΟΡΙΚΟ) – Πολυχρόνης Δενδρινός (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Ο Πολύχρονης Δενδρινός και η Ελίνα Ζανετοπούλου Δενδρινού είναι το μοναδικό ζευγάρι υποψηφίων του συνδυασμού μας μιας και είναι ζευγάρι στη δουλειά και στη ζωή. Παντρεμένοι εδώ και 15 χρόνια έχουν  δύο παιδιά, την Χριστίνα και τον Γιώργο. Ο Πολύχρονης Δενδρινός είναι συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Τασία στο Φισκάρδο και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Αλμύρα.  Είναι Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φισκάρδου και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Ερίσσου επί 2 συνεχείς τετραετίες. Στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς εκλέγεται από το 2009.

Η Ελίνα Ζανετοπούλου Δενδρινού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Σπούδασε δημοσιογραφία και γαλλική φιλολογία στο Παρίσι  (Paris IV Sorbonne). Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά ενώ τώρα μαθαίνει Ιταλικά.  Μετά το γάμο της με τον Πολύχρονη έχει πολιτογραφηθεί  Κεφαλονίτισσα και στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχτηκε  μέλος του τοπικού Συμβουλίου του Φισκάρδου.  Έχει αναλάβει την διοίκηση του ξενοδοχείου Αλμύρα και είναι ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος με είδη δώρων. 

Παναγής Σιμωτάς

Παναγής Σιμωτάς  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1959 στο Κορνέλο, Πόρου Κεφαλληνίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο-Λύκειο Κεραμειών ενώ στη συνέχεια πήρε πτυχίο από την Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών. Εργάστηκε μέχρι το 1984 στην Αθήνα στην πρωτοεμφανιζόμενη έγχρωμη τηλεόραση και στη συνέχεια μετανάστευσε στο εξωτερικό ως στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας. Επέστρεψε στη Κεφαλονιά το 1991 και ίδρυσε ξενοδοχειακή επιχείρηση με το διακριτικό τίτλο ''OCEANIS''. Το 1996 ασχολήθηκε με τα κοινά και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο νεοϊδρυθέν Δήμο Ελειού- Πρόννων ενώ μέχρι την κατάργηση του υπηρέτησε ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και ως αντιδήμαρχος. Στην διάρκεια της θητείας του ως αντιδήμαρχος είχε καθοριστική συμβολή στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των δικτύων και αντλιοστασίων του δήμου, ενώ επίσης την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκε η υδροδότηση του Πόρου και της Σκάλας από τις λιμνοδεξαμενές. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Σαραντοπούλου και έχουν 3 παιδιά, τον Γεράσιμο, τον Αλέξανδρο και την Ευαγγελία.

Σπύρος Λουκάτος

Σπύρος Λουκάτος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννηθείς το 1972 στο Αργοστολι, όπου και τελείωσε το λύκειο το 1990.  Το 1998 αποφοίτησε από το ΙΕΚ εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών.  Παράλληλα από το 1994 ως το 2010 εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης της ΙΝΤRACOM. Διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση με κατασκευή κορνιζών και εμπορία έργων τέχνης. Είναι παντρεμένος με δυο παιδιά 7 και 5 ετών.

 

Σπύρος Μελάς     Σπύρος Μελάς   (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Μετά την αποφοίτηση από το επαγγελματικό λύκειο, ανέλαβε την επιχείρηση παραδοσιακών προϊόντων που διατηρούσε ο πατέρας του από το 1966, την οποία εξέλιξε και διατηρεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τουριστικό τομέα από το 2005 ως ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων,  έχοντας παρακολουθήσει τα απαραίτητα σεμινάρια.

Ντάλλας χριστάκης      Ντάλλας Χριστάκης  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε στις 22.4.1977 και ζει στην Κεφαλλονιά τα τελευταία 22 χρόνια. Ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα των υδραυλικών εγκαταστάσεων και παράλληλα διατηρεί ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Σβορωνάτα.

tsilimidos nikos     Νίκος Τσιλιμιδός  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Γεννήθηκε το 1976, στο Αργοστόλι. Μετά το λύκειο και τη στρατιωτική του θητεία, από το 2008, είναι ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας αρτοποιείο στη Σκάλα.

Δημήτρης Μικελάτος     Δημήτρης Μικελάτος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννηθείς στις 9 Μαρτίου 1968 στο Αργοστόλι. Απόφοιτος τεχνικού επαγγελματικού λυκείου Αργοστολίου. Από το 1979 δραστηριοποιείται στο τουρισμό  στην περιοχή της  Σκάλας, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα της Κεφαλονιάς .  Ιδιοκτήτες μαζί με τον αδελφό του Γεώργιο Μικελατο στην οικογενειακή επιχείρηση “Mikelatos Family”  που το 2018 θα κλείσει 40 χρόνια επιτυχίας.

Πασπάλης     Νίκος Κουρκουμέλης (Πασπάλης)  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε στην Σκάλα το 1961. Δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού από το 1988. Εκλέγεται γενικός γραμματέας ένωσης ξενοδόχων Κεφαλονιάς για 15 χρόνια συνεχώς και επίσης στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς δύο θητείες. Ζει στην Σκάλα, είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Διονύσης Μπάλδος     Διονύσης Μπάλδος  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

58 ετών, διατηρεί κατάστημα επίπλων και ειδών γραφείου στον περιφερειακό Αργοστολίου. Παλιά καραβάνα του Επιμελητηρίου με αρκετές συμμετοχές στα ΔΣ εμπορικών συλλόγων και επιμελητηρίου.

Γεράσιμος Ζαχαράτος     Γεράσιμος Ζαχαράτος  (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ)

Γεννήθηκε και ζει μόνιμα στην Κεφαλλονιά. Από το 1995 διατηρεί κατάστημα μεταλλικών κατασκευών στα Κοκολάτα Ερύσσου.   Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Στέλιος Μαγαλιός     Στέλιος Μαγαλιός  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Κατάγεται από την Οξυά Καρδίτσας, αλλά ζει στην Κεφαλονιά με την οικογένειά του. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι εδώ και 7 χρόνια. Το 2014 συμμετέχει στο «The Voice» του ΑΝΤ1 . Ασχολείται με το εμπόριο και τη διοργάνωση Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Κεφαλονιά και με τις ζωντανές εμφανίσεις του ιδίου και του σχήματός του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ζώντας στο νησί μας για οκτώ περίπου χρόνια έχει γίνει πλέον ένας από εμάς.

Κώστας Μιχαλάκος     Κώστας Μιχαλάκος  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966.  Η μητέρα του κατάγεται από τα Μαντζαβινάτα Ληξουρίου και ο πατέρας του από την Σπάρτη. Μετά τις σπουδές του δούλεψε δίπλα στους καλύτερους χρυσοχόους της Αθήνας ως τεχνίτης για 8 περίπου χρόνια.  Στην Κεφαλονιά ήρθε μόνιμα,  με την σύζυγό του το 1994 φέρνοντας την αλυσίδα καταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ». Από το 1999 ασχολείται με το συνδικαλισμό των επαγγελματιών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. («Η Κράνη» και «Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος», ως Γραμματέας, αντιπρόεδρος & Πρόεδρος). Είναι  παντρεμένος με την Αστερία Κοντονή και έχουνε δύο αγόρια τον Γιώργο 21 ετών και τον Κωνσταντίνο 19 ετών.

Ανδρέας Λουκόπουλος     Ανδρέας Λουκόπουλος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

vaggelis kouloumpis     Βαγγέλης Κουλουμπής  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε το 1963 στον Αγκώνα όπου και διαμένει. Διατηρεί στο Αργοστόλι γραφείο γενικού τουρισμού, με την επωνυμία "KOULOUMPIS TRAVEL".

ANDRE     Ανδρέας Παντελειός  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης

  • 1994-2012 Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης
  • 1998-2002 Οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης
  • 2002-2007 Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης
  • 2007-2012 Οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Επιπλέον εκτός Κεφαλονιάς:

  • 2002-2012 Μέλος Δ.Σ. της Διαχειριστικής αρχής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας
  • 2002-2009 Μέλος Δ.Σ. Ν.Ε.Π.Τ. ( Νομαρχιακή επιτροπή τουρισμού)
  • 2002-2004 Μέλος εθνικών επιχειρηματικών αποστολών υπό τον Πρόεδρο της δημοκρατίας κ Κ. Στεφανόπουλο
  • 2004 Υπεύθυνος έργου Κοινοτικού προγράμματος «Καινοτομία στα Ιόνια νησιά»
  • 2004- 2017 Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. (Επιμελητηριακός οργανισμός ανάπτυξης Ελληνικών νησιών).
  • 2006-2010 Αντιπρόεδρος ευρωπαϊκών νησιωτικών Επιμελητηρίων ( INSULEUR)
  • 2006-2014 Μέλος Δ.Σ. Ε.Τ.Ι.Ν.( Εταιρεία τουρισμού Ιονίων νήσων)
  • 2007-2009 Μέλος του ευρωκοινοβουλίου των επιχειρήσεων
  • 2010-2014 Μέλος της Δημοτικής επιτροπής τουρισμού
  • 2013- έως σήμερα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής

    Άρης Λαζαριάδης     Άρης Λαζαριάδης   (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

    Απόφοιτος της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Αθήνα και στο Brighton της Αγγλίας . Διαθέτει 30 χρόνια προϋπηρεσία ως διευθυντής ξενοδοχείων σε Γλυφάδα, Καλαμπάκα, Δελφούς και Κεφαλονιά. Για 15 χρόνια είχε στο γύρο της Λάσσης το φημισμένο εστιατόριο Chinese Dragon, ενώ τα τελευταία 8 έτη διατηρούν με τη σύζυγό του μαγαζί με είδη δώρου και μπιζού στο Λιθόστρωτο, το Mabo Shop.

    leta magoula     Λέτα Μαγουλά  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Κάτοικος Καραβάδου, έχει μία κόρη . Εργάστηκε ως νηπιοβρεφοκόμος σε γνωστό μαιευτήριο των Αθηνών για 12 χρόνια. Από το 2002 που επέστρεψε στην Κεφαλονιά ασχολείται με τον τουρισμό έχοντας μονάδα ενοικιαζομένων δωματίων στον Καραβάδο.

    ΚΩΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ     Κωστής Αντωνάτος  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

    Διατηρεί επιχείρηση εμπορίας & εισαγωγών τροφίμων και ποτών  στο Αργοστόλι.

    Του αρέσει η ευημερία όλης της κοινωνίας, είναι οπαδός της Κεφαλλονίτικης τρέλας και εχθρός της Κεφαλλονίτικης ζήλιας!

    σοφία φωτό     Σοφία Παπαδάτου  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

    Γεννήθηκε το 1981 στην Αμερική και ήρθε Κεφαλονιά το 1995. Σπούδασε Αγροοικονομολόγος στην Αμερική και επέστρεψε για τα καλά το 2010. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Καλούρη και έχουν τέσσερα παιδιά. Διαθέτουν μονάδα με αιγοπρόβατα στα Βαλσαμάτα και επίσης το εστιατόριο ΚΑΒΟΣ στο Αργοστόλι. Κύρια όμως επιδίωξη είναι η προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσω του καταστήματος Agroboutique.

    Χερσώνας     Γεράσιμος Αλεξανδράτος (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ)

    Ο γνωστός σε όλους Χερσώνας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της γεωκτηνοτροφίας, ελαιοτριβίας και εστίασης στην περιοχή των Τρωϊαννάτων.

    Διονύσης Μαρούλης     Διονύσης Μαρούλης  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

    Γεννήθηκε 03.07.1960 στα Καμιναράτα Κεφαλονιάς και δραστηριοποιείται επαγγελματικά κυρίως στην περιοχή της Παλλικής ως ηλεκτρολόγος από το 1977 μέχρι σήμερα.

    Ειρήνη Τζάκη     Ειρήνη Τζάκη  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

    Σπούδασε οικονομικά  και κατέχει  δίπλωμα του Λογιστή. Από το 2013 αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα  Ασφαλιστικού Συμβούλου έχοντας δικό της γραφείο στο Αργοστόλι όπου συντονίζει  και διεκπεραιώνει τέτοιου είδους υποθέσεις. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.

    Γιώργος Πολυχρονάτος     Γιώργος Πολυχρονάτος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

    Είναι επαγγελματίας στην Κεφαλονιά από το 1998, οπότε και άνοιξε το κομμωτήριο που διατηρεί ακόμα στην Σάμη. Συμμετέχει επίσης και σε άλλες επιχειρηματικές  δραστηριότητες , ανεξάρτητες   του επαγγέλματός του, όλες όμως στην Κεφαλονιά.

    1Χριστόφορος Τζαμαρίας     Χριστόφορος Τζαμαρίας  (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ)

    Μόνιμος κάτοικος Πόρου. Αρτοποιός και ζαχαροπλάστης. Διατηρεί σήμερα την οικογενειακή από το 1961 επιχείρηση, φούρνο. Είναι η Τρίτη γενιά. Είναι Πρόεδρος των αρτοποιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης για δεύτερη συνεχόμενη τριετία.

GERASIMOS KONSTANTATOS3      Γεράσιμος Κωνσταντάτος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)
Γεννηθείς στις 21.7.1969 στο Μόναχο, σπούδασε Τεχνικός υπολογιστών και system administrator. Ήρθε το 2006 στην Κεφαλονιά και το 2008 άνοιξε την επιχείρηση adv@nce IT & Security. Από το 2017 διατηρεί το κατάστημα της wind στο Αργοστόλι.

1athina1     Μεταξάτου Αθηνά  (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ)
Απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη το 1997, με σπουδές σε ΙΕΚ αργυροχρυσοχοΐας και στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μπολόνια. Από το 2008 στην Κεφαλονιά άνοιξη δική της επιχείρηση,  εργαστήριο κοσμημάτων, το 2012 επεκτάθηκε στο διαδικτυακό marketing και τα τελευταία δύο χρόνια απασχολείται και στην οικογενειακή επιχείρηση παράγοντας το βιολογικό λάδι ΚΡΙΤΟΝΟΥ.

Laskaris Giwrgos4l     Λάσκαρης Γιώργος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)
Με σπουδές στην Ιταλία, μεταπτυχιακό και εργασιακή εμπειρία στην Αγγλία, από το 2008 διατηρεί το δικό του τεχνικό γραφείο ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων. Από το 2013 δραστηριοποιείται στον τουρισμό είναι ιδιοκτήτης του AINOS bikes Κεφαλονιά στην οδό Σιτεμπόρων, όπου ασχολείται με την ενοικίαση  ποδηλάτων  και μοτοσυκλετών σε όλο το νησί.

χαρτουλιάρης7     Χαρτουλιάρης  Γεράσιμος  (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ)

Χημικός και οινολόγος, διατηρεί στην Πεσσάδα το οινοποιείο Divino wines & vinegar όπου όλα τα προϊόντα παράγονται αποκλειστικά από ντόπιες ποικιλίες και σε συνεργασία με παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα από την Κεφαλονιά. Έχει  διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Πεσσάδας, δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος στον Δήμο Λειβαθούς και πρόεδρος ΔΕΥΑ Λειβαθούς.

1τσελέντης6     Στάθης Τσελέντης  (ΕΜΠΟΡΙΚΟ)

Πρώην ναυτικός, διατηρεί κατάστημα με είδη δώρων στο Φισκάρδο. Είναι πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Φισκάρδου και πολλά χρόνια στον εμπορικό τομέα.

1filippatos othonas2     Όθωνας Φιλιππάτος (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και το 1983 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Κεφαλονιά. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2000 εργάζεται στην Κεφαλονιά ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το 2005 ιδρύει την πρώτη κατασκευαστική εταιρεία, το 2006 ιδρύει εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου, το 2012 ιδρύει εταιρεία real estate. Κατά την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία εκλέχθηκε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του τμήματός του, κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

1sotiria5     Σωτηρία Τζαννετάτου  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Σπούδασε  Νομική στην Νάπολη της Ιταλίας. Από το 2004 εργάζεται ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Manager Ασφαλιστικών Συμβούλων και διατηρεί γραφείο στο Αργοστόλι. Παράλληλα σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ε.Α.Π. Ασχολείται με τον Εθελοντισμό και είναι μέλος της ActionAid και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς. Είναι είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Μαυρογιάννη και έχουν μια κόρη την Ειρήνη.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ