Σύσκεψη στο Ληξούρι τη Δευτέρα για τη διοικητική συρρίκνωσή του

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 22:43

Σύσκεψη στο Ληξούρι τη Δευτέρα για τη διοικητική συρρίκνωσή του

Τους τελευταίους μήνες το Ληξούρι βιώνει μια πρωτοφανή διοικητική συρρίκνωση, μια άνευ προηγουμένου εξαφάνιση όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που τεκμαίρουν τον αστικό του χαρακτήρα και το οριοθετούσαν ως διοικητικό κέντρο μιας εκ των μεγαλύτερων ενοτήτων του νησιού μας. Το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ, οι υπόλοιπες υπηρεσίες που απομακρύνθηκαν, η επικείμενη απομάκρυνση του ειρηνοδικείου και όλα όσα κατά καιρούς ακούγονται για πλήθος άλλων υπηρεσιών έχουν φέρει το Ληξούρι και την Παλική γενικότερα σε μια αδιέξοδη κατάσταση.


Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού, αναλογιζόμενος την αγανάκτηση των πολιτών και βιώνοντας και εγώ προσωπικά όπως και οι συμπολίτες μου την πρωτοφανή ταλαιπωρία που ως κοινωνία υφιστάμεθα, θεωρώ απαραίτητη την, σε πρώτη φάση, συνάντηση των αρμόδιων φορέων προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση, να κατατεθούν απόψεις και θέσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή μας. Θεωρώ ότι η δύσκολη συγκυρία που ως κοινωνία βιώνουμε μας αναγκάζει να προσπεράσουμε μικροκομματικές σκοπιμότητες, κοιτώντας πάνω απ' όλα το συμφέρον της κοινωνίας που μας επέλεξε για τους θεσμούς που εκπροσωπούμε.
Παρακαλείσθε λοιπόν όπως προσέλθετε την Δευτέρα 10-9-2012 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό κατάστημα Ληξουρίου προκειμένου να συζητηθούν:


1. Η απομάκρυνση του ειρηνοδικείου Ληξουρίου και ενέργειες για την αποτροπή αυτής
2. Συντονισμός ενεργειών για την αποτροπή απομάκρυνσης και άλλων διοικητικών δομών από το Ληξούρι


Ο Πρόεδρος Συμβουλίου
Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΙΚΛΗΣ