Καυσόξυλα για θέρμανση: αυξάνεται η ζήτηση – Οι τιμές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 15:23

Καυσόξυλα για θέρμανση: αυξάνεται η ζήτηση – Οι τιμές

Αύξηση κατά 100% συγκριτικά με πέρυσι παρουσιάζει η ζήτηση για καυσόξυλα, εξαιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας kathimerini.gr. Μάλιστα οι έμποροι επισημαίνουν ότι λόγω του διπλασιασμού της ζήτησης αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και ως εκ τούτου η αγορά κατακλύστηκε από βουλγαρικά ξύλα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων διακινείται στη Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά τα επίπεδα των τιμών, αυτά διαφοροποιούνται ανά περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξυλεμπόρων Δράμας, Μιχάλης Ισαακίδης, στη Δράμα ο τόνος πωλείται έναντι 100 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη ο τόνος φτάνει τα 140 ευρώ και στη Λάρισα τα 150 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής δασών της Φλώρινας Στέφανος Γρούιος κάνει λόγο για αύξηση των τιμών κατά 10% σε σχέση με πέρσι και αναφέρει ότι οι τιμές στην περιοχή κυμαίνονται μεταξύ 85 και 110 ευρώ ανά τόνο.

Για την αγορά καυσόξυλων οι ειδικοί συμβουλεύουν τον καταναλωτή:

-Να προμηθευτεί εγκαίρως ξύλα και να προτιμά τα ελληνικά ξύλα και μάλιστα τον ελληνικό δρυ.

-Να ελέγχει τα παραστατικά που «συνοδεύουν» τα ξύλα και να ζυγίζει τις ποσότητες που αγοράζει.

-Να μην αγοράζει χλωρά ξύλα γιατί δεν καίγονται σωστά

-Να θυμάται ότι τα δασαρχεία της Ελλάδας χρησιμοποιούν στρόγγυλες κόκκινες και πράσινες σφραγίδες κατά τις εργασίες διαχείρισης των ξύλων στα δάση, ενώ οι βουλγαρικές αντίστοιχες σφραγίδες είναι πολυγωνικές πράσινου χρώματος και φέρουν ενδείξεις στο κυριλλικό αλφάβητο.

Πηγή: econews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250