Κώστας Παπαδάτος: «Δεν θα “πουλήσουμε” τον κόσμο που μας ψήφισε»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 11:10

Κώστας Παπαδάτος: «Δεν θα “πουλήσουμε” τον κόσμο που μας ψήφισε»

Πάντα ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Κώστα Παπαδάτου, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με την ΔΗΜΑΡ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Τον συναντήσαμε και ρωτήσαμε σχετικά με τα πολιτικά δρώμενα του νησιού, αλλά και της Ελλάδας Γενικότερα. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

 

- Για το αν είναι ευχαριστημένος από το έργο της τρικομματικής κυβέρνησης δυόμισι μήνες μετά τις εκλογές

«Είμαι υπεραισιόδοξος γι' αυτή την Κυβέρνηση που έχει δημιουργηθεί. Ήταν η μόνη λύση που δόθηκε μετά τις εκλογές. Οι Έλληνες άλλωστε ψήφησαν Ευρώ και Ευρωζώνη. Αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι και να το σεβαστούν και οι Κασσάνδρες που διαδίδουν διάφορα αρνητικά εναντίον της Κυβέρνησης και στην ουσία ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν.

Συν τοις άλλοις, δυόμισι μήνες είναι πολύ λίγος καιρός για να εκτιμήσουμε το έργο μιας κυβέρνηση και σε κατάσταση μάλιστα βαθιάς κρίσης. Χρειάζεται λίγο υπομονή και να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες.

Εγώ θα απαντήσω και με δύο ερωτήσεις στους νεοσωτήρες τους έθνους. Θα ήθελα να μου πουν λοιπόν τι θα γίνει αν πτωχεύσει η Ελλάδα και πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν ήταν στην Κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης;

- Για το αν υπάρχει καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες

«Πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα, αλλά θεωρώ ότι θα ξεκινήσει μία ανάκαμψη και θα μπει η Ελλάδα στο δρόμο της. Από πλευράς ΔΗΜΑΡ θα υπάρξει ενότητα. Δεν μπήκαμε στην Κυβέρνηση για να φύγουμε. Μπήκαμε για έναν ιερό σκοπό. Για να πολεμήσουμε να μπει η Ελλάδα στο δρόμο που της ανήκει και οι έλληνες να βρουν επιτέλους το δρόμο τους μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

- Για την νέα βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Την κ. Θεοπεφτάτου τη σέβομαι και την εκτιμώ και μπροστά μας είναι ο χρόνος της θητείας της και θα την κρίνουμε από το έργο της».

- Για την ΔΗΜΑΡ για την απήχηση στην Κεφαλονιά

«Είμαστε ένα νέο κόμμα και ξεκινήσαμε από μηδενική βάση. Όταν λοιπόν πιάσαμε ένα ποσοστό της τάξεως του 4,4% στην Κεφαλονιά και το διατηρήσαμε και στις δεύτερες εκλογές, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Αυτό δείχνει ότι ένας κόσμος πίστεψε στη ΔΗΜΑΡ. Αυτό τον κόσμο τον ευχαριστούμε και το διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα τον πουλήσουμε ποτέ. Θα παραμείνουμε πιστοί στις διακηρύξεις μας και στο πρόγραμμα μας. Θα μείνουμε πιστοί σε εκείνα που είπαμε προεκλογικά».