Αναχώρησαν οι πρόσφυγες από το νησί μας - Δρακουλόγκωνας: «Πράξαμε το αυτονόητο»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 21:56

Αναχώρησαν οι πρόσφυγες από το νησί μας - Δρακουλόγκωνας: «Πράξαμε το αυτονόητο»

Με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα οι πρόσφυγες που διεσώθησαν εντοπίστηκαν ανοικτά της Κεφαλονιάς

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί από το νησί μας οι 47 πρόσφυγες, οι οποίοι διεσώθησαν ανοικτά της Κεφαλονιάς το Μεγάλο Σάββατο.

Οι πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και 13 παιδιά, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, φιλοξενήθηκαν στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου, επιβιβάστηκαν το πρωί στο ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς και από εκεί θα μεταφερθούν με λεωφορείο, στο ΚΤΕΛ του Κηφισού στην Αθήνα. Χωρίς κάποιο περιορισμό απο εκεί για τον τρόπο που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους .

Με δηλώσεις του στο Inkefalonia.gr ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας τόνισε:

Δρακουλόγκωνας: «Πράξαμε το αυτονόητο»

«Σήμερα το πρωί αναχώρησαν οι πρόσφυγες που με χαρά φιλοξενήσαμε τις μερές του Πάσχα στο νησί μας. Είναι προφανές για εμάς ότι πράξαμε το αυτονόητο από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω αρκετούς ανθρώπους και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν ξεχάσω κάποιον.

Την κυρία Λιμενάρχη και τους άνδρες του λιμενικού Σώματος, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κεφαλονιάς και τους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας. Τον διοικητή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, τους γιατρούς της παιδιατρικής κλινικής και το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το 1ο σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου, τους Εθελοντές Σαμαρείτες, το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς τους συνεργάτες μ ου υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς και όλους όσους ιδιώτες και φορείς βοήθησαν περισσότερο ή λιγότερο σε αυτή την προσπάθεια.

Αυτό που πράξαμε για εμάς και για όλους τους κεφαλλονίτες ήταν το αυτονόητο, αποτέλεσμα της Κεφαλλονίτικης παιδείας, της κουλτούρας μας και τους Επτανησιακού πολιτισμού μας» ήταν το αλόγια του.


Γιώργος Χαλαβαζής