Σαν τα «ποντίκια»...

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 13:46

Σαν τα «ποντίκια»...

Αξίζουν καλύτερες συνθήκες εργασίας οι δημοτικοί υπάλληλοι; Σίγουρα αξίζουν...

Αξίζουν καλύτερες συνθήκες εργασίας οι δημοτικοί υπάλληλοι της Κεφαλονιάς; Σίγουρα αξίζουν.

Μπορούν να τις βρουν; Σίγουρα μπορούν, αν κάποιοι ενσκήψουν πάνω στο πρόβλημα, δουν και διαπιστώσουν ότι οι συνθήκες που καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν δεν είναι οι κατάλληλες.

Και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σαν τα... «ποντίκια». 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως βρεθήκαμε, στο παλιό Δημαρχείο Αργοστολίου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς, για να βγάλουμε ένα πιστοποιητικό γεννήσεως και σίγουρα η εικόνα που είδαμε τόσο στο Δημοτολόγιο, όσο και στο Ληξιαρχείο, δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Οι χώροι εργασίας δεν είναι καλοί, τα γραφεία είναι παλαιά και μικρά και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος, ούτε για να... πέσει καρφίτσα.

Μέσα εκεί στριμώχνονται οι υπάλληλοι και προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους...

Σε χώρους που δεν ενδείκνυνται ούτε στην υγιεινή, ούτε στον φωτισμό, ενώ στα γραφεία και στους διαδρόμους στοιβάζονται κούτες, σακούλες και φάκελοι με σημαντικά έγγραφα.

Και δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι που είναι στα γραφεία στο πρώην Δημαρχείο Αργοστολίου, αλλά και αυτοί που δουλεύουν στους χώρους του ΞΕΝΙΑ.

Ευχόμαστε αυτή η κατάσταση σύντομα να αλλάξει, διότι και αυτοί εργαζόμενοι είναι, που καθημερινά μοχθούν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες ή για να εκτελέσουν σημαντικές εργασίες για τον Δήμο Κεφαλονιάς και σίγουρα τους αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό...

Γιώργος Χαλαβαζής

IMG 20170307 104501IMG 20170307 104513IMG 20170307 104616

 




00 inkefalonia general ad 300X250