ΤΕΙ : Ολοκληρώνεται το Θερινό Σχολείο “Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 11:18

Με την τελετή ολοκλήρωσης του κύκλου μαθημάτων κλείνει τις εργασίες του την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 11:00 το Θερινό Σχολείο "Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία". Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Κώστας Ευαγγελάτος" του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (τέρμα Λεωφ. Αντώνη Τρίτση, Αργοστόλι).


Το Θερινό Σχολείο για τη Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία διοργανώθηκε από το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εσωτερικού (Τμήμα Γεωπονίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ Ηπείρου) και του εξωτερικού (Τμήμα Οινολογίας Πανεπιστημίου του Μπορντώ της Γαλλίας και Πανεπιστήμιο της Βασιλικής της Ιταλίας), καθώς και τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, οι εκπαιδευόμενοι (επιστήμονες και στελέχη φορέων όσο και επιχειρηματίες και ερασιτέχνες που ασχολούνται με το αντικείμενο) εκπαιδεύθηκαν, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, στις πλέον πρόσφατες μεθόδους βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης, με στόχο την ενεργή εμπλοκή τους στην αλυσίδα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης προϊόντων αμπέλου.
Με την ευκαιρία, οι υπεύθυνοι υλοποίησης της δράσης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμο Κεφαλονιάς για την διευκόλυνση που παρείχε στις μετακινήσεις των εκπαιδευόμενων, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του, τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς για την υλικοτεχνική υποδομή που διέθεσε για τις ανάγκες του Θερινού Σχολείου, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.




00 inkefalonia general ad 300X250