Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ελειού – Πρόννων για την δράση της στις πυρκαγιές

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 22:24

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ελειού – Πρόννων για την δράση της στις πυρκαγιές

Η οργάνωση μας θα ήθελε να επιστήσει τη προσοχή προς όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διότι έχουμε διαπιστώσει επανηλλείμενα και δεν θέλουμε να θεωρήσουμε ότι γίνεται σκόπιμα, τη μη ακριβή καταγραφή και κατά συνέπεια ενημέρωση τόσο των αρχών όσο και των πολιτών για τη συνεισφορά μας(των δυνάμεων μας, οχήματα και εθελοντές) στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών που συμμετέχουμε. Έχουμε διαπιστώσει ότι δεν αναγράφεται σχεδόν ποτέ ο σωστός αριθμός των οχημάτων και των μελών της ομάδας μας που παίρνουν μέρος στις κατασβέσεις των πυρκαγιών.

Μπορεί να μην το γνωρίζεται αλλά κάθε χρόνο δίνουμε εγγράφως αναφορά προς τη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη δράση μας και οι οποίοι με τη σειρά τους διασταυρώνουν τα στοιχεία αυτά και με άλλες πηγές. Η ασυμφωνία αυτή μας καθιστά αναληθής, ανήθικους, καιροσκόπους και ιδιοτελής αφού καταπατούμε τις αρχές του εθελοντισμού τόσο στους πολίτες όσο και προς το Γ.Γ.Π.Π., το δήμο Κεφαλονιάς, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Πυροσβεστικό Σώμα. Δεν μπορούμε να ζητάμε από όλους τους παραπάνω δωρεές ή ενισχύσεις και εμείς ουσιαστικά να μην προσφέρουμε έργο σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται τόσο από τα έντυπα όσο και από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του τόπου μας. Με αυτόν τον τρόπο η προσφορά μας φαίνεται ισχνή.

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε παραθέτουμε δύο παραδείγματα:
1. Όχημα της ομάδας μας παρουσιάστηκε σαν υδροφόρα του Δήμου Κεφαλονιάς στη φωτιά στο Ρατζακλί.
2. Στη φωτιά στο Μαρκόπουλο όπου είναι και η έδρα της ομάδας μας γράφτηκε ότι συμμετείχε 1 όχημα μας και 2 εθελοντές ενώ στη πραγματικότητα έλαβαν μέρος 4 οχήματα με 20 μέλη μας.

Οι εθελοντές όπως γνωρίζεται προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το κοινωνικό σύνολο αμισθή και ανιδιοτελώς. Χωρίς κανένα όφελος ή συμφέρον και χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αντίθετα πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα στο οικογενειακό ή επαγγελματικό τους περιβάλλον όταν εγκαταλείπουν οικογενεια ή δουλεια για να τρέχουν να σβήσουν φωτίες και ειδικά αυτες τις δύσκολες ώρες της οικονομικής κρίσης που παιρμνάμε όλοι.

Αυτό που ζητάμε είναι να γράφεται η πραγματική αλήθεια και μόνο. Γι' αυτό το λόγο η ομάδα μας έχει 5μελές Δ.Σ και πρόεδρο οι οποίοι μπορούν να σας ενημερώνουν για οτιδήποτε συμβαίνει.


Ο Πρόεδρος της Ομάδας

Διονύσιος Παπαδάτος
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ