Ημερίδα Καταναλωτών: Θέματα ενδιαφέροντα υπήρχαν, ο κόσμος όμως έλειπε

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 14:35

Ημερίδα Καταναλωτών: Θέματα ενδιαφέροντα υπήρχαν, ο κόσμος όμως έλειπε

Το θέμα ήταν ενδιαφέρον, ωστόσο ο κόσμος δεν έκανε τον κόπο να πάει μέχρι το Επιμελητήριο όπου έλαβε χώρα η ημερίδα Καταναλωτών του ΙΝ.ΚΑ.


Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος του  ΙΝ.ΚΑ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Γιώργος  Λεχουρίτης  και  η  νομική  σύμβουλος  κα Σοφία Μαγγιώρου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες με τις τράπεζες.


Το παρών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Σάββας Σαββαόγλου και Νίκος Παπαδάτος, με τον πρώτο να διαβάζει τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραστεί.


Χαιρετισμό μέσω της διευθύντριας του Επιμελητηρίου κας Μπέλας Κοντογιαννάτου, απηύθυνε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραστεί στην ημερίδα.


Στο πάνελ βρέθηκε και η Πέρσα Μαρκαντωνάτου από το δ.σ. της Ένωσης της Κεφαλονιάς.
Στην βασική του τοποθέτηση, ο κ. Γιώργος Λεχουρίτης, τόνισε πως: «όλες οι περιπτώσεις δανειοληπτών δεν είναι ίδιες. Το Υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις από τα εκάστοτε Ειρηνοδικεία ανά την Ελλάδα» δήλωσε ωστόσο πως: «αν έρθει κάποιος δανειολήπτης σε εμάς, πρέπει να γίνουμε κομμάτι του προβλήματός του».
Η κ. Σοφία Μαγγιώρου εξήγησε στους παρευρισκόμενους τις προϋποθέσεις για  μεταρρυθμίσεις μηνιαίας δόσης κάποιου δανειολήπτη.


Χρήσιμες συμβουλές στους παρευρισκόμενους έδωσε και ο δικηγόρος κ. Κρητικός, ο οποίος μίλησε για περίπτωση δανεισμού από την Κεφαλονιά, η οποία δικαιώθηκε στο Ειρηνοδικείο.  Μάλιστα όπως τόνισε: «Από το 223 χιλιάδες ευρώ που χρωστούσε, θα πληρώσει τώρα83 χιλιάδες ευρώ και θα γλιτώσει και την πρώτη κατοικία».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ