Ξεκίνησαν από την Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς τα έργα στο αυλάκι στον Καραβόμυλο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 09:09

Ξεκίνησαν από την Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς τα έργα στο αυλάκι στον Καραβόμυλο

Εδώ και τρεις μέρες, υπό την επίβλεψη της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης , ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο αυλάκι στον Καραβόμυλο, που πλημύρισε για δεύτερη χρονιά μέσα σε τρία χρόνια. Με τις οδηγίες του προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Βαγγέλη Ανδρεάτου, τοποθετούνται ανά διαστήματα μέσα στη κήτη του αυλακιού, πέτρινοι υδατοφράχτες και υδατολεκάνες, με σκοπό την μείωση της ταχύτητας του νερού και την όσο το δυνατόν εξάλειψη των πλημμυρικών φαινομένων.

 Εξάλλου το αργότερο έως τη Δευτέρα 5/10, θα έχει εγκατασταθεί από την Αντι/ρια εργολάβος, για τον καθαρισμό του αυλακιού. Μιλώντας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δρακουλόγκωνα, μας είπε πως στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα εισηγηθεί την εκτέλεση δύο αντιπλημμυρικών έργων επί του αυλακιού.

Το πρώτο, αξίας 215.000 Ευρώ, στον επαρχιακό δρόμο Σάμης – Ληξουρίου στην έξοδο του Καραβομύλου προς Αγία Ευφημία, και το δεύτερο κατά μήκος του αυλακιού, αξίας 70.000 Ευρώ. Και οι δυο μελέτες είναι ήδη έτοιμες. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και είναι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015.

Τάσος Καβαλλιεράτος

Πηγή: Vlahatasamis.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250