«Μπλόκο» στο λιμάνι από τους φορτοεκφορτωτές (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 11:27

«Μπλόκο» στο λιμάνι από τους φορτοεκφορτωτές (ανανεωμένο)

Κινητοποίηση είχαμε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Αργοστολίου από τους φορτοεκφορτωτές, οι οποίοι αρνούνται να επιτρέψουν την φόρτωση του πλοίου που βρίσκεται δεμένο, διαμαρτυρόμενοι προς την εταιρία "Καλαφάτης" για την μείωση στην τιμή της φόρτωσης, αλλά και τις οφειλές στα δεδουλευμένα τους. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκτός από το Σωματείο των Φορτοεκφορτωτών, το Εργατικό Κέντρο, η ΠΑΣΕΒΕ,το ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με άλλα συνδικαλιστικά όργανα.

«Δεχθήκαμε πριν από μήνες τη μείωση στην τιμή της φόρτωσης από 0,75 τον τόνο στα 0,50 και τώρα μας κάνει λόγο για νέα μείωση» δηλώνει ο Χρήστος Δίλαλος πρόεδρος του Σωματείο Φορτοεκφορτωτών

«Ο κύριος καλαφάτης αρνείται να πληρώσει κάποια χρήματα και είμαστε και αρκετό καιρό απλήρωτοι. Εμείς ζητάμε να μας δώσει τα λεφτά που μας χρωστάει αλλά και να κανονίσουμε τις τιμές για τη συνέχεια» τονίζει με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος του σωματείου Φορτοεκφορτωτών Ζαχαρίας Αυγουστάτος.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εμφανίστηκε και ο ιδιοκτήτης Γιάννης Καλαφάτης, ο οποίος μίλησε με τον πρόεδρο του Σωματείο Χρήστο Δίδαλο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Ανανεωμένο ώρα 11.20 π.μ.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει μία σημαντική εξέλιξη, καθώς η εργοδοσία αποδέχθηκε τα αιτήματα των Φορτοεκφορτωτών και ως εκ τούτου το λιμάνι άνοιξε και πάλι.