Ο Σύλλογος Φίλων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου απαντά στο Δελτίο Τύπου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 10:24

Ο Σύλλογος Φίλων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου απαντά στο Δελτίο Τύπου

Τις Υγειονομικές Μονάδες της Κεφαλονιάς θα επισκεφθούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος και ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, υπεύθυνος της Νησιωτικής Πολιτικής Υγείας κ. Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος.

 

Σκοπός της επίσκεψης είναι να δουν από κοντά το Νοσοκομείο και τις άλλες Μονάδες Υγείας μιας ιδιαιτέρως σεισμόπληκτης περιοχής όπως είναι η Κεφαλονιά και να συνομιλήσουν με τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η επίσκεψη στην Κεφαλονιά τη δεδομένη στιγμή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι ανάγκες για την παροχή υπηρεσιών υγείας, κατά τους θερινούς μήνες, αυξάνονται.

Μετά από την πιο πάνω πρόσκληση για ενημέρωση και δελτίο τύπου εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας/Ιθάκης θελήσαμε να παραστούμε στην αντίστοιχη συγκέντρωση στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου ως εκπρόσωποι ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του «Μαντζαβινάτειου» Νοσοκομείου και το μέλος του Συλλόγου κ. Μαρκάτος, πρώην Αν. Διοικητής το Μαντζαβινάτειου.
Όχι μόνο δεν μας επετράπη να εκφράσουμε γνώμες σχετικά με λύσεις στην όντως δραματική κατάσταση των παροχών υγείας στον Νομό και ιδιαίτερα στην Παλική, αλλά αποπεμφθήκαμε απαξιωτικά.
Εκφράζουμε την λύπη μας όπως και την δυσαρέσκειά μας για το γεγονός αυτό, όπως και ιδιαίτερα για την θέση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα σταματησει ο αγώνας μας για να μην τεθεί σε οποιονδήποτε κίνδυνο η λειτουργία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου, ιδαίτερα δε μετά τις ακόμα ανοικτές πληγές του τελευταίου σεισμού και τιςσυνθήκες μετάβασης από το Ληξούρι στο Αργοστόλι, που όπως όλοι γνωρίζουν είναι αντίξοες για την πλειοψηφία των κατοίκων της Παλικής.

Γ. Χρηστοπουλος-Γερουλάνος
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου

Δ. Μαρκάτος
Μέλος

Υ.Γ. Συμφωνούμε με όσα δημοσίευσε ο κ. Ισωσήφ Λουκέρης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Μαντζαβινάτειου.