Τα.. έσπασαν και φέτος! Τηρήθηκε το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης με… στάμνες και χορούς (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Απριλίου 2015 00:18

Τα.. έσπασαν και φέτος! Τηρήθηκε το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης με… στάμνες  και χορούς (εικόνες + video)

Με το που ακούστηκε το «Ανάστα ο Κύριος...» ακριβώς στις 12 το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου και σήμαναν οι καμπάνες στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο, έφυγαν και οι πρώτες... στάμνες από το Καμπαναριό που γιόρτασαν έτσι και την Πρώτη Ανάσταση! Κείμενο - εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής Βίντεο: Γιάννης Παπαδάτος Το έθιμο λοιπόν τηρήθηκε και φέτος στο Αργοστόλι, με πλήθος κόσμου να το παρακολουθεί και να συμμετάσχει ρίχνοντας στάμνες για το... καλό.

Οι πρώτες στάμνες έφυγαν δια χειρός Βαγγέλη Μαζαράκη και ακολούθως έγινε του... σπασίματος με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, την πρέσβειρα του Βιετνάμ που βρίσκεται στην Κεφαλονιά, τον αντιδήμαρχο τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελο Κωνσταντάκη και μέλη της Δημοτικής Αρχής, να παίρνουν... σειρά στο σπάσιμο.

Το έθιμο συνόδεψαν οι Φιλαρμονικές της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσης Λαυράγκας» και η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης».

Το γλέντι συνεχίστηκε στην Πλατεία Καμπάνας, με παραδοσιακά τραγούδια από τους Αδελφούς Καραβιώτη και χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων, ενώ και εκεί Δήμαρχος και κάτοικοι έριξαν στάμνες από τα μπαλκόνια των κτιρίων!

Τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, τόσο στο Λιθόστρωτο, όσο και στην πλατεία Καμπάνας, μοίρασαν στον κόσμο, λαμπάδες και δάφνη!

Και του χρόνου!

Παρακάτω εικόνες και βίντεο απο την εκδήλωση

https://www.youtube.com/watch?v=t66hECSJ6IY


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250