Καταστήματα ερμητικά κλειστά!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 14:51

Καταστήματα ερμητικά κλειστά!

Το 2007 για να βρεις κατάστημα να νοικιάσεις σε κεντρικό δρόμο του Αργοστολίου ήθελες «αίτηση» και φυσικά να διαθέτεις ένα πολύ γερό πορτοφόλι , καθώς τα ενοίκια κυμαίνονταν σε δυσθεώρητα ύψη.Δυστυχώς, λίγα χρόνια αργότερα τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς και μία βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα μας πείσει ότι η κρίση έχει πλήξει και τον εμπορικό κλάδο. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Καταγράψαμε στη βόλτα μας πάρα πολλά μαγαζιά ερμητικά κλειστά και άδεια σε κεντρικούς δρόμους του Αργοστολίου. Βρήκαμε άδεια καταστήματα στο Λιθόστρωτο, στην Λεωφόρο Αντώνη Τρίτση, στη Λεωφόρο Βεργωτή, στην Βύρωνος, δρόμοι που λίγα χρόνια πριν αποτελούσαν «φιλέτα» και επ' ουδενί τα καταστήματά τους δεν έμεναν ξενοίκιαστα ούτε για λίγες μέρες.
Παράλληλα, παρατηρήσαμε να συμβαίνει και η μεταφορά κάποιων επιχειρήσεων σε άλλο σημείο της πόλης, που προφανώς το ενοίκιο θα είναι πιο φτηνό.

Το παράδοξο με τις νέες εγγραφές

Στην όλη ιστορία που σας περιγράφουμε πάντως με τα άδεια καταστήματα στο Αργοστόλι, υπάρχει το εξής παράδοξο. Ψάχνοντας στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για στατιστικά στοιχεία βρήκαμε ότι το πρόσημο όσον αφορά εγγραφές και διαγραφές είναι θετικό. Δηλαδή, διαπιστώσαμε ότι από 1-1-2012 μέχρι και 6-6-2012 έχουν κάνει εγγραφή 94 επιχειρήσεις και διαγραφή 65. Έχουμε δηλαδή ένα +29.
Από 1-1- 2011 μέχρι 31-12 -2011 έκαναν εγγραφή 227 επιχειρήσεις, διαγραφή 181 έχουμε δηλαδή και στο 2011 +46 νέες επιχειρήσεις.

Αρνητικό πρόσημο για την Μεταποίησης (Βιοτεχνίες)

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το τμήμα της Μεταποίησης, δηλαδή οι Βιοτεχνίες έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς παρουσιάζουν αρνητικό πρόσημο ( είχαμε 17 εγγραφές και 24 διαγραφές, δηλαδή μεταβολή – 7 για το 2011 και 10 εγγραφές και 11 διαγραφές μεταβολή – 1 για τους πρώτους έξι μήνες του 2012).