Κάστρο Αγίου Γεωργίου: Κλειστό μέχρι νεωτέρας!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 15:10

Κάστρο Αγίου Γεωργίου: Κλειστό μέχρι νεωτέρας!

Βρισκόμαστε μέσα στο καλοκαίρι, (5 Ιουνίου γαρ), ωστόσο η εικόνα που αντικρίζουν όσοι τουρίστες κάνουν το κόπο να ανεβούν μέχρι στα Τραυλιάτα είναι ένα... κλειδαμπαρωμένο Κάστρο! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ένα λουκέτο και μία ταμπέλα που γράφει «Το Κάστρο θα μείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας» πληροφορούν στα ελληνικά και στα αγγλικά τους επισκέπτες ότι δεν θα δουν το αξιοθέατο, σε μία στιγμή που όχι μόνο η Κεφαλονιά έχει ανάγκη την πλήρη ικανοποίηση του κάθε τουρίστα, αλλά και την προβολή προς το εξωτερικό των όμορφων τοποθεσιών του νησιού.


Τι συμβαίνει όμως και φτάσαμε Ιούνιο, αλλά ακόμα κανείς δεν έχει ανοίξει το Κάστρο, που θα μπορούσε να φέρει πολλούς επισκέπτες στην περιοχή;


Ο υπάλληλος που ήταν φύλακας στο Κάστρο έφυγε με απόσπαση, ενώ και ο υπάλληλος που αντικατέστησε είχε την ίδια τύχη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή άνθρωπος για να το ανοίξει για το κοινό.
Είναι πάντως ντροπή και έλλειψη σεβασμού για στους 20.000 τουρίστες που επισκέφτηκαν το νησί μας τον Μάιο. Αρκετοί άλλωστε δεν κρύβουν την έκπληξή τους μόλις αντικρίζουν κλειστό το κάστρο. Μάλιστα, κάποιος από αυτούς μας εξέφρασε την απογοήτευσή του λέγοντας χαρακτηριστικά και προσπαθώντας να το μετατρέψουμε στα Ελληνικά ότι «είμαστε άξιοι της μοίρας μας».




00 inkefalonia general ad 300X250