Χαράλαμπος Μοσχόπουλος: "Μια γνώμη..."

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012 10:42

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος: "Μια γνώμη..."

Aς πάμε πολλά χρόνια πίσω. Aς βρεθούμε κάπου στο 1819 - 20 πριν δηλαδή από την έναρξη της Επανάστασης για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον Τουρκικό ζυγό, τον οποίο η Ευρώπη τον θεωρούσε ως νόμιμο κάτοχο των Ελληνικών εδαφών, ήταν απόλυτα φυσιολογικό για όλα τα βασιλευόμενα ( με Δυτική έννοια ) κράτη να μην θέλουν την απελευθέρωση των Ελλήνων και να έχουν την Οθωμανική αυτοκρατορία ως τον απόλυτο και νόμιμο κυρίαρχο.
 
Εκείνα λοιπόν τα χρόνια υπήρχαν Έλληνες που ήθελαν διακαώς την απελευθέρωση ενώ κάποιοι βολεμένοι και κατέχοντες πολλά προνόμια να είναι αντίθετοι σε οτιδήποτε έβλαπτε τα συμφέροντα τους, άσχετα εάν αυτό θα απελευθέρωνε την Πατρίδα μας.
 
Να τα πάρουμε όλα αυτά να τα φέρουμε στο σήμερα; ας το κάνουμε λοιπόν.
 Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει ότι πρέπει να απελευθερωθούμε από τον ζυγό κατοχής, και έχουμε τους της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗ.ΜΑΡ να λένε πως μπορούμε να επιμηκύνουμε τον χρόνο παραμονής μας στο μνημόνιο μέχρι το 2015 η κατά την ΔΗ.ΜΑΡ μέχρι το 2017, και προσπαθούν να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι δεν πρέπει να ανησυχήσουμε τους Ευρωπαίους γιατί θα μας επιβάλλουν ποινές, θα καταστραφούμε κ.λ.π.
Έτσι και τότε οι βολεμένοι και οι οσφυοκάμπτες τα ίδια έλεγαν, έφταναν να βάλουν τους ξένους δυνάστες να μας πιέσουν πιο πολύ...αυτό έγινε και σήμερα από τους εκπροσώπους των φιλομνημονιακών κομμάτων.
 Όμως ευτυχώς για την τότε Ελλάδα μας αυτοί δεν κατάφεραν να << πείσουν >> τους πατριώτες προγόνους μας και η επανάσταση έγινε...
 
Το τι χρησιμοποίησε η Ευρώπη για να την καταστείλει είναι γνωστό, οι πατριώτες πρόγονοι μας όμως δεν έκαναν πίσω, υπέμεναν, υπέφεραν, χάθηκαν ζωές στους συνεχείς πολέμους, τελικά όμως η Ευρώπη έκανε για λίγο πίσω, πολιτικοί οι λόγοι; ίσως, όμως έκανε πίσω και η πατρίδα μας έδιωξε τον Τούρκο αλλά και απέδειξε στους Ευρωπαίους ότι έχει ΘΈΛΗΣΗ και ΤΣΑΓΑΝΌ. Δεν γνωρίζω αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει αυτά που εξαγγέλλει, δεν ξέρω αν θα τον αφήσουν - όπως τότε - και δεν επιτύχουν αυτά που εξαγγέλλουν, αυτό που ξέρω είναι το εξής: αν τώρα δεν δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι οι Έλληνες δεν " παίζουν" με την Πατρίδα τους, τότε τα παιδιά μας θα θεωρηθούν από τους Ευρωπαίους ως παιδιά ευνούχων.
 
Αυτό προσωπικά δεν θα τους το επιτρέψω, ότι και αν μου κοστίσει, τα παιδιά μας πρέπει να έχουν υπερηφάνεια, να φέρουν με σεβασμό την Ελληνικότητα των και να μην επιτρέπουν σε κανέναν να << παίζει >> με την Πατρίδα τους, ώστε οι γερόντοι γονείς τους να ζουν σε Ελεύθερη Πατρίδα.
 
Ταπεινά
Χαράλαμπος Μοσχόπουλος