Συνδέθηκε με επιτυχία το 1ο Φωτοβολταϊκό σε στέγη στη ΒΙ.ΠΕ. Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 10:52

Συνδέθηκε με επιτυχία το 1ο Φωτοβολταϊκό σε στέγη στη ΒΙ.ΠΕ. Αργοστολίου

Συνδέθηκε με επιτυχία το 1ο Φωτοβολταϊκό σε στέγη στη ΒΙ.ΠΕ. Αργοστολίου. Πιο αναλυτικά και όπως μας γράφει ο Κωνσταντίνος Πρέντζας:«Το σύστημά μας αποτελείται από 42 φ/β γεννήτριες SolarWorld 235 monoblack υψηλής απόδοσης, έναν Inverter SMA 10000 STP tripower με δύο MPP trackers, πίνακες DC και AC με αντικεραυνική προστασία – ρελέ διαρροής- επιτηρητή τάσης και ηλεκτρολογικό υλικό Solar για 25ετή εγγύηση, ενώ η μεταλλική κατασκευή στήριξης των φωτοβολταϊκών στη στέγη έγινε από τον Νίκο Τριανταφυλλίδη επαγγελματία στεγά (οπωσδήποτε) με σύστημα 100% προστασίας από διαρροές.


Η μελέτη , ο σχεδιασμός, η επίβλεψη της εγκατάστασης και η ευθύνη του έργου για 25 χρόνια ανήκουν στον υπογράφοντα Κωνσταντίνο Πρέντζα.

Το σύστημα αναμένεται να αποδώσει το ελάχιστο 14.850 KWh το χρόνο και άρα αποτρέπεται έτσι η έκλυση περίπου 13 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα !!!

Με τα πρώτα χρήματα που θα εισπραχθούν θα τοποθετηθεί μετεωρολογικός σταθμός και σύστημα τηλεμετρίας για την καθημερινή παρακολούθηση του έργου από τον υπολογιστή μου και τις αναλύσεις των μετεωρολογικών δεδομένων σχετικά με την απόδοση του συστήματος.

Αισίως λοιπόν η IonianEco ολοκλήρωσε την 6η εγκατάσταση σε στέγη στην Κεφαλονιά, φτάνοντας τα 42,6 KWp κατά την 1η φάση του προγράμματος φωτοβολταϊκά στις στέγες.
Η 2η φάση ξεκίνησε από τις 27 Απριλίου όπου ανακοινώθηκε επίσημα από τον Διευθυντή της ΔΕΗ η επανέναρξη του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στις στέγες», πρόγραμμα που είχε για τους γνωστούς λόγους διακοπεί στο νησί για 14 μήνες!!»

Κωνσταντίνος Πρέντζας

P1010230rs




00 inkefalonia general ad 300X250