Επιστολή Προέδρου Βλαχάτων στον Δήμαρχο: "Απαράδεκτη η κατάσταση στο Σχολείο Βλαχάτων"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 20:03

Επιστολή Προέδρου Βλαχάτων στον Δήμαρχο: "Απαράδεκτη η κατάσταση στο Σχολείο Βλαχάτων"

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω την δυσαρέσκεια του συνόλου σχεδόν των γονέων της περιοχής μας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων 21ας. Το εν λόγω σχολείο εξυπηρετεί τους οικισμούς Βλαχάτα, Σιμωτάτα, Άγιος Δημήτριος, Μουσάτα, Ποριαράτα και Καρούζα και σήμερα αριθμεί 86 μαθητές.

Με επανειλημμένα έγγραφά της, η Διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας κ. Φωκά, έχει θέσει υπόψη σας και υπόψη των υπηρεσιών σας μια σειρά από επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και που άπτονται της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών. Εντούτοις, μέχρι και σήμερα δεν έχετε δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ζητήματα ως προς την καταλληλότητα του σχολείου.


Με το αριθ. πρωτ. 74/21-03-2013 έγγραφο της Διευθύντριας του σχολείου, σας γνωστοποιήθηκε η κλοπή του αλεξικέραυνου από τη στέγη του κτιρίου. Από τότε το σχολείο μένει χωρίς αλεξικέραυνο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών και των δασκάλων.


Με τα α) αριθ. πρωτ. 32/7-2-2013, β) αριθ. πρωτ. 195/20-9-2013, γ) αριθ. πρωτ. 54/26-3-2014, δ) αριθμ. πρωτ. 151/18-6-2014, αλλά και άλλα παλαιότερα έγγραφα που για την οικονομία της συζήτησης δεν αναφέρω, σας έχει επισημανθεί η επικινδυνότητα του προαύλιου χώρου του σχολείου. Το μεγαλύτερο μέρος της ασφάλτινης αυλής του σχολείου έχει φουσκώσει και είναι γεμάτο επικίνδυνες ανωμαλίες (λακκούβες και «σαμάρια»). Χαρακτηριστικά, στα προαναφερόμενα έγγραφα αναφέρεται από τη Διευθύντρια:


«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ατυχημάτων και τραυματισμών των μικρών μαθητών μας, τα οποία θα είχαν αποφευχθεί, αν η αυλή του σχολείου είχε καλυφθεί με το κατάλληλο υλικό. Έχουμε ευθύνη έναντι των μικρών μαθητών να τους φιλοξενούμε σ’ ένα ασφαλή και ευχάριστο αύλειο χώρο. Απορούμε γιατί δεν το αντιλαμβάνεστε!». Το αίτημα όμως για την επίστρωση της αυλής με κατάλληλο μαλακό υλικό για την αποφυγή τραυματισμών των μαθητών, το έχετε παραπέμψει στις καλένδες. Για το εν λόγω ζήτημα αλλά και τα άλλα σημαντικά προβλήματα του σχολείου, σας ζητήθηκε προ ετών να τα εντάξετε στο ΕΣΠΑ αφού συνήθως προφασίζεστε ότι δεν έχει λεφτά ο Δήμος. Οι ενέργειες ανακαίνισης των σχολείων ήταν επιλέξιμες για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Εντούτοις, ουδεμία ενέργεια έγινε από μέρους σας.


Πέραν τούτου, σας έχει επισημανθεί ότι οι στύλοι από τις δύο μπασκέτες που υπάρχουν στην αυλή πρέπει να καλυφθούν με μαλακό υλικό για την αποφυγή τραυματισμών των μαθητών. Ούτε και σε αυτό έχει γίνει κάποια ενέργεια.


Τέλος, εντός της αυλής υπάρχει παλαιό σκάμμα με άμμο για το άθλημα του άλματος σε μήκος, που σήμερα δεν χρησιμοποιείται. Ο χώρος αυτός έχει γεμίσει περιττώματα από κατοικίδια ζώα (περιττώματα από γάτες) και αποτελεί εστία δυσοσμίας και μόλυνσης για τα παιδιά. Υπάρχει έντονη η ανησυχία για την τυχόν εμφανίσει μεταδοτικών ασθενιών. Το σκάμμα αυτό πρέπει να καταργηθεί και να καλυφθεί με κατάλληλο υλικό.


Για όλα τα παραπάνω και για του λόγου το αληθές επισυνάπτω 4 φωτογραφίες στην παρούσα επιστολή. Ως Πρόεδρος του Κοινότητας, παρακαλώ όπως κατεπειγόντως, δρομολογήσετε άμεσες λύσεις για όλα τα ανωτέρω. Οι κατάσταση του αύλειου χώρου του σχολείου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μαθητών.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΛΑΧΑΤΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΤΟΣ

S S S S




00 inkefalonia general ad 300X250