Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 15:32

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας

Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς καταγγέλλει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων και ειδικότερα στη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Κεραμειών, σε ένα χωριό με ένα σχολικό συγκρότημα με 600 περίπου μαθητές. Με έναν γιατρό προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των Κεραμειών αλλά και όλης της γύρω περιοχής. Παρόλα αυτά κατά διαστήματα τη γιατρό την αποσπούν είτε στο νοσοκομείο η σε άλλα αγροτικά ιατρεία η κέντρα υγείας με αποτέλεσμα να παραμένει το ιατρείο κλειστό.

  •        Τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής συγκυβέρνηση – ΕΕ που στόχο έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο.

Απαιτείται

  •        Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων.
  •        Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  •        Χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειές τους.
  •        Ανάπτυξη  Δημόσιων και Δωρεάν Κέντρων Υγείας στα χωριά και στον δήμο, που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο. Θα παρέχουν δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους με προσανατολισμό την πρόληψη. (Ειδικά για το αγροτικό ιατρείο των Κεραμειών να υπάρξει άμεση τοποθέτηση αγροτικού ιατρού).
  •        Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητά τους, με βάση την επιστημονική γνώση του γιατρού.
  •        Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών κατ' οίκον νοσηλείας σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας με κρατική χρηματοδότηση.
  •        Κρατική χρηματοδότηση για την παροχή των υπηρεσιών (καθαριότητα, μαγείρεμα κ.λπ.), του «Βοήθεια στο σπίτι» σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, δωρεάν, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.
  •        Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και του ΕΟΠΥΥ, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για την επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών. Καμία απόλυση εργαζομένων.

 Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς καλεί τους κατοίκους, τους φορείς και τα κοινοτικά συμβούλια της Λειβαθούς να πάρουν μέρος στη συνέλευση που διοργανώνει την Κυριακή 9  Νοεμβρίου 6 το απόγευμα στο  δημοτικό σχολείο Κεραμειών με το παραπάνω θέμα.




00 inkefalonia general ad 300X250