Ο Τάσος Βαλλιανάτος απαντά για το "εκρηκτικό" ΔΣ στην Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 12:41

Ο Τάσος Βαλλιανάτος απαντά για το "εκρηκτικό" ΔΣ στην Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Απάντηση στο inkefalonia.gr για όσα έγιναν στο τελευταίο "εκρηκτικό"  ΔΣ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών απέστειλε ο πρόεδρος Τάσος Βαλλιανάτος "Aγαπητοί φίλοι του inkefalonia.net σας ευχαριστούμε  για  τη φιλοξενία των απόψεών μας και των ειδήσεων από την έγκριτη ιστοσελίδας σας! Παρακαλώ πρός αποκατάσταση μίας ανακρίβειας που από παραξήγηση δημοσιέυτηκε στην ιστοσελίδα σας.   Επειδή οι λόγοι παραιτήσεως κάποιων ατόμων από το Δ.Σ μας είναι  υποκειμενικοί,είναι λογικό να γίνει μία τέτοια παραξήγηση και ουδεμία μομφή αποδιδουμε στην πραγματικά αντικειμενική ιστοσελίδα σας την οποία και πάλι ευχαριστούμε!

Τα χρήματα της συναυλίας εις μορφή επιταγών αποδόθηκαν από εμένα όπως ορίζει ο νόμος στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων μετά την άρνηση των δύο φορέων να παραλάβουν  τα χρήματα!Έτσι συνηθίζεται να συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, να πηγαίνουν οι επιταγές μετά από εύλογο διάστημα αναμονής πρός εξασφάλιση της Αδελφότητας και των διαδικασιών ΔΙαφάνειας και Δημοσιότητας στο ταμέιο!

 Είναι αλήθεια πως αυτό έγινε πρίν το συμβούλιο και δεν υλοποίησα την πρόθεση μου να προτείνω ανάκληση της Δωρεάς αλλά πιστός στην ήδη υπάρχουσα απόφαση έπραξα το καλύτερο για την Αδελφότητα και έμεινα πιστός στις σωστές διαδικασίες τις οπόιες γνωρίζω καλύτερα μάλλον και λόγω ιδιότητος!
 
Σε αυτή την απόφαση ούτε πιέστηκα,ούτε κάποιος μπορούσε να με πιέσει,ειδικά παραιτούμενος...
 
Δηλώνω ότι βάσει καταστατικού ουδένα πρόβλημα δημιουργούν οι παραιτήσεις  των πρώην ταμία κ.Γ.Βανδώρου κ.Δ.Βινιεράτου και του ταμία κ.Π.Φωκά και ουδεμία σχέση κατα τη γνώμη μας έχουν με τον τρόπο επίδοσης των επιταγών αφού το θέμα έχει λήξει πλέον αλλά αντίθετα  οφείλεται στο ότι ο ταμίας Π.Φωκάς δεν έχει αποδόσει όπως του ζητήθηκε στο συμβούλιο λογαριασμ'ο και απολογισμό ως  ταμίας όπως του έχει ζητηθεί από εμένα και άλλα μέλη του συμβουλίου!
 
Το γεγονός ότι τον ακολούθησαν ο προηγούμενος από αυτόν ταμίας και η  κ.Βινιεράτου,δε σημαίνει ότι δε θα δώσει απολογισμό!
 
Φυσικά μετά την παραίτηση του ουδεμία γνώμη μπορεί να έχει για το Δ.Σ μας κάποιο από τα ανωτέρω μέλη στο μέλλον πλήν της αποδόσεως λογαριασμού και ταμέιου και του απολογισμού ώς όφειλε ο κ.Φωκάς από καιρό!
 
Επειδή το δημοσίευμα δεν είναι ενυπόγραφο αλλά βασίζεται σε φήμη παρακαλώ την έγκριτη ιστοσελίδα σας να παρουσιάσει και την άποψη του προεδρείου!
 
 Δηλώνουμε ότι η Αδελφοτητα συνεχίζει δυναμικά πιστή στους σκοπούς της που είναι η στήριξη του νησιού μας και προσφορά σε αυτό!Όλη η ένταση υπήρξε για τον τρόπο επίδοσης με σκοπό από όλους μας την πιο σωστή επίδοση του ποσού!Αυτό δεν εκθέτει την Αδελφότητα παρά τους χαρακτηρισμούς που ανταλλάξαμε γιατί τα χρήματα τα διαχειριστήκαμε ενώπιον του κόσμου  και όχι μυστικά στα γραφέια μας!
 
Αν και έγιναν λάθη από εμάς επικοινωνιακά η ουσία παραμένει ότι  τα 7.500 ευρω με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ αποδόθηκαν εκεί που είχαμε πει και με τον τρόπο που αρμόζει και ελπίζουμε τα δύο Σωματεία αν και μας ταλαιπώρησαν άδικα τουλαχιστον να μας ευχαριστήσουν ως Αδελφοτητα,εφόσον εισπράξουν το ποσό!".
 
Α.Βαλλιανάτος 
 
Πάντως την Παρασκευή 31/10 η Αδελφότητα εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση στην οποία τονίζει τα εξής:
 
Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών ανακοινώνει ότι τα χρήματα της ενίσχυσης από τη συναυλία στο " Ακροπόλ" για βοήθεια των σεισμοπαθών του Ληξουρίου και συγκεκριμένα βάσει της απόφασης του Δ.Σ μας τα 7.500 ευρώ προορίζονταν αναλυτικά 5000 ευρώ Φιλαρμονική-2.500 Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου. Τα χρήματα πλέον βρίσκονται εις μορφήν επιταγών στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από αυτό στη διάθεση των Δικαιούχων,οι οπόίοι μπορούν να τα εισπράξουν με τις προβλεπόμενες από το νόμο Διαδικασίες!

Επίσης ανακοινώνεται ότι κατά το τελευταίο συμβούλιο παραιτήθηκαν από μέλη του Δ.Σ της Αδελφότητας οι κ.κ Π.Φωκάς,Γ.Βανδώρος και Δ.Βινιεράτου τις οποίες παραιτήσεις ο πρόεδρος μας κ.Α.Βαλλιανάτος αποδέχθηκε!
 
Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα συνεχίζει το έργο της πιστή στην Αγάπη της για το νησί μας και τους Κεφαλλήνες σύμφωνα με τους σκοπούς της!

Αθήνα 30-10-2014

Ο πρόεδρος Α.Βαλλιανάτος

ο γ.γ Ζ.Πατρίκιος

 



00 inkefalonia general ad 300X250