Άγγελος Γαλάτης: «Τα δύσκολα πέρασαν για τη Διαδημοτική»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:19

Άγγελος Γαλάτης: «Τα δύσκολα πέρασαν για τη Διαδημοτική»

Η Διαδημοτική Επιχείρηση και το μέλλον των υπαλλήλων της, είναι ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό έχει απασχολήσει πολύ. Υπάρχουν άνθρωποι που οι θέσεις τους είναι αυτή τη στιγμή στον «αέρα», υπάρχουν μέλη της επιχείρησης που έχουν αποστείλει τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο.Το inkefalonia συνάντησε τον πρόεδρο της Διαδημοτικής Άγγελο Γαλάτη, ο οποίος μας απάντησε στα ερωτήματα όσον αφορά το μέλλον της επιχείρησης. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή


«Τα δύσκολα πέρασαν για την Διαδημοτική» είναι τα πρώτα του λόγια του και συνεχίζει: «Από εδώ και μπρος όλα τα πράγματα έχουν μπει σε μία σειρά. Οι υπάλληλοι πληρώθηκαν όλα τα λεφτά του 2011. Σε λίγο καιρό θα πάρουν και το μεγαλύτερο ποσό και του 2012 που τους οφείλουμε. Όσον αφορά τους 31 υπαλλήλους , οι θέσεις τους έχουν κατοχυρωθεί και το μόνο που μένει είναι το καινούργιο νομικό πλαίσιο της Διαδημοτικής που θα είναι είτε Α.Ε. είτε ΦΟΣΔΑ ώστε να περάσουν εκεί».

Όσον αφορά τους 22 υπαλλήλους που παραμένουν στο «αέρα» ο Άγγελος Γαλάτης δηλώνει: « Οι 22 είναι ένα πρόβλημα στο οποίο προσπαθήσαμε να δώσουμε κάποιες λύσεις. Στην αρχή με κάποια οκτάμηνα, τα οποία δεν ευδοκίμησαν λόγω της πολιτικής αστάθειας της χώρας, κάποιοι νόμοι άλλαξαν, έπειτα κοιτάξαμε κάποιους άλλους τρόπους, ωστόσο δεν ήταν εφικτό και ήρθαμε σε μία συνεννόηση μαζί τους ο Δήμαρχος για να κάνουν μία εταιρία. Δεν είναι ιδιωτικοποίηση όπως κακώς ακούστηκε, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα είναι μέλη της εταιρίας, ώστε να μπορέσουμε να τους δώσουμε κάποια λεφτά να έχουν την ασφάλειά τους να πληρώνονται και όλα να είναι νόμιμα».

Φλέγον θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες και με τις παραιτήσεις ορισμένων από τα μέλη του δ.σ. της Διαδημοτικής. Η απάντηση του Αγγελου Γαλάτη πάνω σε αυτό το ζήτημα είναι η εξής: «Εγώ είχα μια άριστη συνεργασία με όλους τους συμβούλους, κατανοώ ότι είναι μία επιχείρηση με πάρα πολύ πίεση. Όλες οι αποφάσεις είναι στην κόψη του ξυραφιού. Ίσως αυτό να ήταν ένα σημείο που τους έκανε να παραιτηθούν δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Εγώ δεν έχω κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις τους ακόμα και δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν βλέπω κάποια άλλα σημεία, ούτε έχω και κάποια αντιπαράθεση με αυτούς. Θεωρώ πως το δύσκολο σημείο πέρασε. Από εδώ και πέρα θεωρώ ότι έχουμε μπει σε μια σειρά, με τους εργαζόμενους έχουμε μία άριστη σχέση . Από εδώ και μπρος νομίζω ότι θα έχουμε καλή συνέχεια».


Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Διαδημοτικής δηλώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους για την υπομονή τους. Έχουμε άψογα συνεργαστεί μαζί τους και μας δίνουν το κουράγιο για την προσπάθεια που κάνουμε».


Ετικέτες: