Πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα ημερίδα για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 19:43

Πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα ημερίδα για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί " Τήλε-ημερίδα" για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς η ημερίδα που έγινε σε Αθήνα και Ληξούρι, και αυτό γιατί η αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Αθήνα ήταν συνδεδεμένη με εικόνα και ήχο με την αίθουσα του ΤΕΙ Ιονίων νήσων στο Ληξούρι. Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου

Η ημερίδα που έγινε την Πέμπτη 10 Απριλίου, διοργανώθηκε από τον σύλλογο μηχανικών Ελλάδος, το ΕΤΑΜ, το Ελληνικό τμήμα της IABSE και τον ΟΑΣΠ. Οι ομιλητές εστίασαν περισσότερο στην επιτάχυνση που είχε ο σεισμός του Φεβρουαρίου ο ποιος ξεπέρασε κατά πολύ το 0.36G που ορίζει ο συντελεστής δόμησης στην Κεφαλονιά. Με γραφήματα έδειξαν την συμπεριφορά αλλά και την ελαστικότητα των κτηρίων κυρίως της Παλικής, χαρακτηρίζοντας τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικές.

Από την Κεφαλονιά βασικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς κύριος Σταύρος Τραυλός, ο ποιος αναφέρθηκε περισσότερο στο συντονιστικό κομμάτι που αφορούσε τους πολιτικούς μηχανικούς συμφώνα με το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», αν και όπως είπε το σχέδιο θέλει αναθεώρηση γιατί έχει πολλά κενά, αλλά και στην Βοήθεια που παρείχαν στους συναδέλφους τους από την πρώτη στιγμή.

Απόσπασμα από την ομιλία του κυρίου Τραυλού.
https://www.youtube.com/watch?v=Fe9f6vpNSKs

 DSC0080 DSC0087 DSC0088 DSC0089 DSC0090 DSC0091 DSC0094 DSC0097


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250