Η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 23:35

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ληξούρι

Στο Ληξούρι χθες 02/05/2012 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση με τους υποψήφιους Βουλευτές του, Αραβαντινού – Λιανού Καλλιόπη (Πόπη), Μοσχόπουλο Σπύρο και Φλωράτου Γεωργία (Τζίνα). Η συγκέντρωση είχε ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή πολιτών.

Οι λόγοι των υποψηφίων μας ήταν προσγειωμένοι στη σημερινή πραγματικότητα, με αυστηρή αυτοκριτική, με ειλικρίνεια και αλήθειες, που σπάνια ακούγονται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Ταυτόχρονα με επιχειρήματα έδειξαν την αισιοδοξία και την ελπίδα τους ότι αυτή η Νέα Πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αρχηγό τον έμπειρο και γνώστη της κατάστασης της Ελλάδας Βαγγέλη Βενιζέλο, οδηγεί στη Νέα Πορεία που έχει ανάγκη η Αυτοδύναμη Ελλάδα.

Παραθέτουμε αποσπάσματα των ομιλιών των υποψηφίων μας.

Αραβαντινού –Λιανού Καλλιόπη (Πόπη)

«... Από εδώ και μπρος πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια, αλήθεια, υπευθυνότητα, με συγκεκριμένες και καθαρές προτάσεις. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ακολουθώντας αυτή την τακτική κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των Ελλήνων...»

«...Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την ιστορία της και ο κάθε πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με το μέλλον το δικό του και της οικογένειας του...»

«...Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οι φόβοι των πολιτών να γίνουν ισχυρότεροι από τις ελπίδες τους. Ως γυναίκα και ως νέα υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεσμεύομαι με όση δύναμη διαθέτω να παλέψω μαζί σας γι' αυτό. Γιατί πρέπει να ξαναβρούμε την ελπίδα και το χαμόγελο που χάσαμε, με πρώτους του νέους...»

Μοσχόπουλος Σπύρος

«...είμαστε σήμερα εδώ μαζί σας μπροστά στις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης. Στις εκλογές με τα υπαρκτά, πραγματικά και αμείλικτα διλλήματα των καιρών. Το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα διλλήματα αυτά θα κρίνει το μέλλον της χώρας για πολλά χρόνια...»

«...Η ψήφος της Κυριακής είναι η προσωπική απάντηση του Έλληνα πολίτη, απέναντι σ'αυτά τα διλήμματα. Οι εκλογές αυτές βρίσκουν τη χώρα μας στο πιο δύσκολο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών. Η ψήφος του καθενός μας γίνεται καθοριστική για το μέλλον της πατρίδας μας...»

«...Όλα όσα αναφέρω ως αυτοκριτική δεν τα λέω μόνο γιατί είπαμε ότι πρέπει να λέμε αλήθειες στους πολίτες. Και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, για να σας πούμε ότι πονέσαμε, ότι πληγώσαμε και πληγωθήκαμε, ότι τα παθήματα μας έχουν γίνει μαθήματα και γνωρίζουμε πώς να προστατεύσουμε από αυτά τα λάθη αύριο τη κοινωνία μας και τους πολίτες. Είμαστε εδώ για να σας εγγυηθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πορεία, ξέρουμε τι έφταιξε, ξέρουμε που πρέπει να πάμε και πώς να βαδίσουμε...»

«...Οι μετρημένες και προσγειωμένες τοποθετήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου αποτελούν απτό δείγμα αυτοκριτικής, αλλά και απόφασης του δημοκρατικού χώρου για το νέο ξεκίνημα, για την νέα προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και τα προβλήματα της...»

«...Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πραγματικά ένα σύγχρονο κράτος. Ένα κράτος δικαίου, που να σέβεται τον πολίτη και να βρίσκεται κοντά σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Τέρμα οι κομπίνες, τέρμα η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή, τέρμα τα ρουσφέτια, τέρμα οι συνδιαλλαγές, τέρμα η αναξιοκρατία, τέρμα η ευνοιοκρατία...»

«...Ως Βουλευτή σας, ενσυνείδητα επέλεξα την πολιτική πρακτική των ήπιων τόνων, γιατί καταρχάς είναι αυτή που ταιριάζει στο χαρακτήρα μου, αλλά και γιατί ο Βουλευτής μιας μονοεδρικής Περιφέρειας θα πρέπει να ενώνει. Θα πρέπει να συνεργάζεται με όλους τους φορείς του τόπου του. Αυτή η συνεργασία, παρά την πρωτοφανή τραγική συγκυρία απέδωσε καρπούς. Έργα πάνω από 75 εκατομμύρια, τα τελευταία δύο χρόνια εντάχθηκαν σε προγράμματα...»

«...Τις 6 του Μάη η Ελλάδα πρέπει να εκλέξει κυβέρνηση. Η Ελλάδα δε μπορεί να μείνει ούτε μια μέρα χωρίς κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα αξιοποιήσει τις μέχρι τώρα θυσίες του Ελληνικού λαού και θα την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση...»

Φλωράτου Γεωργία (Τζίνα).

«...Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επέλεξα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως άνθρωπος που θέλει να προσφέρει στα κοινά, που αγαπά τον τόπο του, ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς και των νέων επιστημόνων...»

«...Ως μαχόμενη δικηγόρος έχω μάθει στη ζωή μου να μάχομαι για να προασπίζω το δίκαιο και να υπερασπίζομαι εκείνους τους πολίτες που άδικα ή δίκαια καλούνται ενώπιον της δικαιοσύνης...»

«...Δεν βλέπω την πολιτική σαν βάθρο για την επιδίωξη προσωπικών ή υλικών στόχων αλλά σαν χώρο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του λαού...»

«...Δώστε την ευκαιρία σε νέους ικανούς ανθρώπους να διαχειριστούν την κρίση και να επιτύχουν να διαπραγματεύονται με επιτυχία και πυγμή τα συμφέροντα του τόπου τους και της Ελλάδας στο εξωτερικό. Κυρίως όμως όλα αυτά να τα πραγματοποιούν αφουγκραζόμενοι τον παλμό της κοινωνίας και της αγοράς, ζώντας την πραγματικότητα και την καθημερινότητα του εργαζόμενου, του οικογενειάρχη, του συνταξιούχου και του νέου που χρειάζεται να νιώθει στήριξη και ασφάλεια στα πρώτα του βήματα, του ελεύθερου επαγγελματία και του επιστήμονα που χρειάζεται κίνητρα. Ως νέα γενιά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά στη Νέα του Πορεία...»

Προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, για μια Νέα Πορεία της Ελλάδας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.