Προκηρύχθηκαν τα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 10:48

Προκηρύχθηκαν τα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης επιχειρηματικότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε στις 27/01/13 τον διαγωνισμό για τα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας για το 2014. Από το 2006, τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία έχουν επιβραβεύσει την αριστεία όσον αφορά την προώθηση της επιχειρηματικότητας και των μικρών επιχειρήσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τότε που θεσπίστηκαν τα βραβεία αυτά, διαγωνίστηκαν περισσότερα από 2.500 έργα, στηρίζοντας από κοινού τη δημιουργία περισσότερων από 10.000 νέων επιχειρήσεων. Ο στόχος αυτού του θεσμού είναι να εντοπίζει και να αναγνωρίζει τις επιτυχημένες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προκειμένου να προωθούνται οι επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα, να παρουσιάζονται και να διαδίδονται παραδείγματα βέλτιστων επιχειρηματικών πολιτικών και πρακτικών, να προβάλλεται ο ρόλος που διαδραματίζουν οι επιχειρηματίες στην ευρωπαϊκή κοινωνία και να λειτουργεί σαν κινητήριος μοχλός και πηγή έμπνευσης για τους δυνητικούς επιχειρηματίες.

Οι στόχοι των Βραβείων είναι:
• Να εντοπιστούν και να αναγνωριστούν οι επιτυχημένες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες προώθησης των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας
• Να προβληθούν και να διαδοθούν τα παραδείγματα των βέλτιστων πολιτικών και πρακτικών επιχειρηματικότητας
• Να ενημερωθεί περαιτέρω το κοινό για το ρόλο των επιχειρηματιών στην κοινωνία
• Να λειτουργήσουν τα Βραβεία ως πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για επίδοξους επιχειρηματίες.

Οι έξι κατηγορίες που βραβεύονται είναι οι εξής:
• Υποστήριξη της ανάπτυξης πράσινων αγορών και της αποτελεσματικής χρήσης των πόρων
• Προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος
• Επένδυση στα προσόντα
• Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
• Υποστήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων
• Υπεύθυνη και χωρίς αποκλεισμούς επιχειρηματικότητα.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο στάδια. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαγωνιστούν καταρχάς σε εθνικό και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χώρα θα επιλέξει δύο από τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στον εθνικό της διαγωνισμό και θα τους προτείνει για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έως τον Μάιο του 2014.

Η επιτροπή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα καταρτίσει πίνακα επικρατέστερων υποψηφίων. Όλοι οι επιτυχόντες των εθνικών και του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα κληθούν να συμμετάσχουν στην τελετή απονομής των βραβείων, που θα επιβραβεύσει τους νικητές για τις προσπάθειές τους και θα τους δώσει την ευκαιρία να εμφανιστούν σε ένα πανευρωπαϊκό περιβάλλον. Οι νικητές θα λάβουν τα βραβεία τους σε τελετή που θα γίνει στη Νάπολη (Ιταλία) στις 2-3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συνέλευσης των ΜΜΕ για το 2014.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://ec.europa.eu




00 inkefalonia general ad 300X250