Νέες συλλήψεις διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 12:59

Νέες συλλήψεις διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών Κεφαλονιάς

 

Συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις δύο διακινητές και συνολικά επτά μη νόμιμοι μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (23-04-2012), σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο διακινητές υπήκοοι Ολλανδίας και Βελγίου, ηλικίας 37 και 47 ετών, αντίστοιχα και επτά αλλοδαποί (6 άνδρες και μία γυναίκα), υπήκοοι Σομαλίας, Αιγύπτου και Σουδάν, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, διότι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν:

 Στην πρώτη περίπτωση, χθες (23-4-2012) το πρωί σε ξενοδοχείο στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς έναν 37χρονο Ολλανδό διακινητή δύο υπηκόων Σομαλίας, ηλικίας 19 και 34 ετών. Στην κατοχή των δύο Σομαλών ανευρέθηκαν πλαστά διαβατήρια Ευρωπαϊκών Χωρών και στην κατοχή του Ολλανδού διακινητή αντίγραφο κάρτας επιβίβασης πτήσης με προορισμό την Ιταλία, με τα ψευδή στοιχεία των Σομαλών.

 Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλονιάς έναν 47χρονο υπήκοο Βελγίου, ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει 31χρονη υπήκοο Σουδάν επίσης στην Ιταλία. Στην κατοχή της 31χρονης βρέθηκε γνήσιο διαβατήριο Βελγικών Αρχών, το οποίο ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

 Επιπλέον, στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στον Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλονιάς τρεις υπηκόους Σομαλίας, ηλικίας 20, 25 και 38 ετών και έναν 22χρονο Αιγύπτιο, οι οποίοι κάνοντας χρήση τεσσάρων πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (δύο διαβατηρίων και δύο δελτίων ταυτότητας) επιχείρησαν να διέλθουν από τον διαβατηριακό έλεγχο με προορισμό επίσης την Ιταλία.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Οκτώ (8) πλαστά διαβατήρια Ευρωπαϊκών Χωρών

• Τρεις (3) πλαστές ταυτότητες Ευρωπαϊκών Χωρών

• Μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδηγήσεως

• Εννέα (9) κάρτες επιβίβασης

• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

IMG 4930