Ξεσηκώθηκαν στην Ιθάκη για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 20:48

Ξεσηκώθηκαν στην Ιθάκη για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου απέστειλαν επτά δημοτικοί Σύμβουλοι από την Ιθάκη, διαμαρτυρόμενοι για την διακοπή της γραμμής Σάμη-Πίσω Αετός Ιθάκης-Πάτρα, που ουσιαστικά τους «αποκόπτει» την προσέγγιση με το λιμάνι της  Πάτρας. Πιο αναλυτικά στην επιστολή τους τονίζουνΚύριε Υπουργέ, Όπως γνωρίζετε η Εταιρεία Στρίντζης αιτήθηκε προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ και πήρε την γραμμή Σάμη-Πίσω Αετός Ιθάκης-Πάτρα από 1/1/14 με δίμηνη ακινησία έως το τέλος του 2013.  

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η Ιθάκη αλλά και η Κεφαλονιά κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν για 2 μήνες αποκομμένοι από τη βασική προσέγγιση με την Πάτρα, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο πλήγμα στην οικονομική ζωή των νησιών μας, αλλά και μια μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας που θα κληθούν να ταξιδεύουν μέσω Κυλλήνης και μάλιστα με 3 μόνο δρομολόγια την εβδομάδα, σύμφωνα με τα πιθανολογούμενα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες.

Ζητάμε να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε να μην επιτραπεί να γίνει πράξη αυτή η καταστροφική εξέλιξη για τα νησιά μας, ιδιαίτερα για την Ιθάκη και να γίνει από το Υπουργείο και εσάς προσωπικά η προσπάθεια συνεργασίας των δύο Εταιρειών, ώστε να παραμείνει η Ζακυνθινή Εταιρεία πιθανά για 40 ημέρες εκτελώντας τα ίδια δρομολόγια και να επισπεύσει η Εταιρεία Στρίντζης την έλευσή της με το πλοίο Επτάνησος κατά 20 τουλάχιστον ημέρες πριν την 1/1/14.

Με αυτή την πρόταση πιστεύουμε ότι μπορεί να συμφωνήσει το Υπουργείο και οι δύο Εταιρείες, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο της γραμμής για αυτούς τους δύο μήνες, με τραγικά αποτελέσματα για όλους μας.

Αναμένουμε την δική σας παρέμβαση και καλούμε να τοποθετηθούν επί του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει, έστω και την ύστατη αυτή ώρα όλες οι αρμόδιες αρχές όπως ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ       ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ         ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΣ         ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΑΦΛΑΜΠΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250