Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ»: "Αντισταθείτε στα μέτρα που θίγουν τα άτομα με αναπηρία"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 12:53

Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ»: "Αντισταθείτε στα μέτρα που θίγουν τα άτομα με αναπηρία"

Την Πέμπτη 31 Οκτώβρη πραγματοποιείται στο Υπουργείο Εργασίας παν – αναπηρικό συλλαλητήριο αντίστασης στα νέα μέτρα που στοχεύουν σε περικοπές ή καταργήσεις των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων και διασύνδεσής τους με το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα. Στην Ελλάδα της κρίσης αυτοί που δεν ευθύνονται είναι τα Άτομα με Αναπηρία, οι πλέον ευάλωτοι πολίτες, που και σε καθεστώς ευημερίας βίωσαν αποκλεισμούς στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ψυχαγωγία, στην πρόσβαση, στην κοινωνική ένταξη, στην ισότιμη και αυτόνομη διαβίωση, στην προστασία των δικαιωμάτων τους ως ισάξιοι πολίτες αυτής της χώρας. 

Επιτέλους! Κύριοι της Κυβέρνησης αυτής της χώρας σεβαστείτε την διαφορετικότητα και την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, που υιοθετήθηκε με την Απόφαση 61/611 της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ, καθώς και τις λοιπές Διεθνείς Αποφάσεις, Συμβάσεις και Διακηρύξεις.

Επιτέλους! Όλοι εσείς οι εκπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο περικόψτε λίγο τους δικούς σας μεγάλους μισθούς ή καθορίστε τους με το δικό σας φορολογητέο εισόδημα και μην βάλετε χέρι στο προνοιακό αναπηρικό επίδομα των 313 € το μήνα που παίρνει ένα άτομο με Αυτισμό στη χώρα μας.

Επιτέλους! Παραχωρήστε τις λιμουζίνες σας Υπουργοί και Βουλευτές και τους οδηγούς σας σε σχολεία – εκπαιδευτήρια, κέντρα αποκατάστασης και αυτόνομης διαβίωσης για να κινηθούν τα Άτομα με Αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις.

Παραχωρήστε τις προσκλήσεις σας και τις δωρεάν κάρτες εισόδου σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες κ.λπ. στα Άτομα με Αναπηρία προκειμένου να ψυχαγωγηθούν, να χαμογελάσουν και να πάρουν λίγη έστω χαρά που τους λείπει.

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ» που εδρεύει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ληξουρίου Παλικής σας καλεί σε μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξετε την ευαισθησία σας και να αντισταθείτε σε μέτρα που θίγουν τα Άτομα με Αναπηρία.

Όλα τα μέλη της Ένωσης δηλώνουν κατηγορηματικά:

• Καμία περικοπή σε προνοιακά – αναπηρικά επιδόματα
• Εξαίρεση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους από το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων
• Καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, τύφλωση – κώφωση, χρόνιες παθήσεις κ.λπ.
• Παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης για όσους παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ επί μήνες χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
• Κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή και χρόνια πάθηση και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, τύφλωση, κώφωση, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κ.λπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για το προσωρινό Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                     Η Γ. Γραμματέας

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου      Άννα Παρίση




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ