«Απαράδεκτες οι 16 απολύσεις – Το προσωπικό δεν περισσεύει, λείπει»

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Σαν σύλλογος θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά απογοήτευση μας για τις 16 απολύσεις συναδέλφων μέσω ΕΔΑΚΙ – ΑΕ.
Σε μία περίοδο που υπάρχει απελπιστικά μεγάλη έλλειψη προσωπικού και τεράστιες τρέχουσες ανάγκες για εμάς είναι ότι χειρότερο να γίνονται απολύσεις.
Βεβαίως εμείς είμαστε υπέρμαχοι τον μόνιμων προσλήψεων και το έχουμε εκφράσει επανειλημμένως και παντοιοτρόπως, όμως ακόμα και αυτό το ημίμετρο προσλήψεων, έστω μέσω ΕΔΑΚΙ –ΑΕ ήταν μια μικρή ανακούφιση για τους ελάχιστους εναπομείναντες συναδέλφους.
Σαν σύλλογος θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ανακατευόμαστε σε πολιτικά παιχνίδια, μακριά από εμάς αυτά, και ούτε υποστηρίζουμε καμία παράταξη .
Για αυτό και στην τελευταία τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου, που ο Πρόεδρος μας αναφέρθηκε εκτεταμένα στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και ακολούθως διατυπώθηκαν οι θέσεις του Συλλόγου και εγγράφως σε σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε.
Είχαμε ζητήσει σαν σύλλογος από όλες τις παρατάξεις να ομονοήσουν και να βρουν από κοινού λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού , δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε αλλά δεχθήκαμε και άλλο ένα πλήγμα με την απόλυση των 16 συναδέλφων μας .
Είναι λυπηρό προς χάρη πολιτικών σκοπιμοτήτων να χάνουν τη δουλειά τους και το ψωμί τους κάποιοι συνάδελφοι και οι υπόλοιποι να έρχονται στα πρόθυρα της απελπισίας με τον υπερβολικό όγκο εργασίας που πέφτει στους ώμους τους.
Για αυτό καταδικάζουμε απερίφραστα τις 16 απολύσεις συναδέλφων και καλούμε για άλλη μία φορά όλες τις δημοτικές παρατάξεις να βγάλουν έξω από το πεδίο των πολιτικών τους αντιπαραθέσεων θέματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού, την εργασία και το ψωμί των συναδέλφων.
Δόξα τω Θεώ έχουν άλλα πεδία δόξης λαμπρά για αντιπαράθεση
Κύριοι και κυρίες δημοτικοί σύμβουλοι όποιος θέλει πραγματικά το καλό του τόπου πρέπει να βρει λύσεις σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού γιατι δυστυχώς εκτός από τους εργαζόμενους την πληρώνουν και οι πολίτες .
. ΕΚ του ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Βλάχος Παναγης
Ο Αντιπρόεδρος
Αγγουριας Μιχάλης
Ο Γραμματέας
Κωνσταντίνος Παγουλάτος