Όλγα Κουρή-Καλλέργη: ‘’Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα και να κρατήσει τον χαρακτήρα της στο δημογραφικό’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 09:35

Όλγα Κουρή-Καλλέργη: ‘’Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα και να κρατήσει τον χαρακτήρα της στο δημογραφικό’’ (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη με την Yπ. Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Στον Inkefalonia 89,2 στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε

η Όλγα Κουρή-Καλλέργη, MD, διδάκτωρ της Ιατρικής ΕΚΠΑ, υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η κ. Όλγα Κουρή Καλλέργη, γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Αποφοίτησε από την Ιατρική της Ρώμης La Sapienza με άριστα.

Ειδικεύθηκε στην Μαιευτική και Xειρουργική Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Τor Vergata. Εξειδικεύθηκε στην Εμβρυομητρική Ιατρική και τις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου στο νοσοκομείο Winthrop του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU - USA).

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως ομιλήτρια και έχει έντονη παρουσία στην επιστημονική αρθρογραφία.

Έχει βραβευθεί για την πολυετή κοινωνική προσφορά της και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Axion Hellas.

Γνωρίζει  Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά.

Είναι παντρεμένη με τον Καθηγητή Χειρουργικής Χάρη Ιωαννίδη και έχει ένα γιο, τον Κωνσταντίνο.

Η κ. Κουρή συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, μετά από πρόταση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που για την ίδια είναι άκρως τιμητική και επίσης όπως η ίδια σημειώνει: «Εκτός αυτού, είναι τόσα χρόνια που υπηρετώ αυτό το λειτούργημα -επάγγελμα που είναι μαιευτική και γυναικολογία και από βιώματα που είχα από το επάγγελμα μου , είχα παρατηρήσει διάφορα πράγματα και άρχισα να ασχολούμαι με την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό. Είχα κάνει διάφορες ομιλίες σχετικά και το δημογραφικό θεωρώ ότι είναι στην κορυφή της ατζέντας και δυστυχώς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι κάποτε η λέξη Γηραιά Ήπειρος σήμαινε σημαντική ήπειρο, τώρα λέει γερασμένη ήπειρο. Λιγοστεύουμε και συγκριτικά η Ευρώπη τον ονομαζόμενο δείκτη γενεών – δηλαδή το πόσοι γεννιούνται και το πόσοι πεθαίνουνε έχουμε και εμείς και η Ιταλία, και η Ισπανία και η Γερμανία , ακριβώς τον ίδιο δείκτη, το 1,2. Όμως η Ελλάδα έχει μικρό πληθυσμό συγκριτικά με τις άλλες χώρες, είμαστε μία καθαρά νησιωτική χώρα , η οποία έχει πάρα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει, οπότε είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βέβαια εμείς έχουμε ένα εξαιρετικό «οικόπεδο», το οποίο όμως έχει γείτονες , οι οποίοι δεν είναι πάρα πολύ φιλικά προσκείμενοι σ εμάς».

Ερωτηθείσα για τους τρόπους αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας η κ. Κουρή στάθηκε στην εξεύρεση οικονομικών πόρων που θα ενισχύσουν τα νέα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα με χαμηλούς μισθούς, που έχουν πρόβλημα με την στέγαση , την ακρίβεια κλπ : «Θέλουμε πόρους τόνισε και πρέπει και η Ευρώπη να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, άρα όσο πιο ψηλά είμαστε στην Ευρώπη, τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να διεκδικήσουμε. Γι αυτό όπως λένε και διάφοροι συνυποψήφιοι μου, ότι στην ευρωβουλή πρέπει να πάνε γνώστες, δεν πρέπει να πάνε γνωστοί. Αν δεν ξέρεις το θέμα ,πάρα πολύ ωραία, μπορούμε να πιάσουμε έναν τίτλο και να πούμε, α, ασχολούμαι με την υπογεννητικότητα, όμως δεν είναι έτσι, γιατί εγώ ξέρω και τα προβλήματα της υγείας που είναι πολύ μεγάλα στην Ελλάδα. Ξέρω και τα προβλήματα της νησιωτικότητας που είναι πολύ μεγάλα στην Ελλάδα. (Σ αυτό το σημείο, έκανε αναφορά στην αλλαγή της νοοτροπίας του κόσμου μετά την 1οετίατου 80, με κυβερνήσεις που έδωσαν πάρα πολλές παροχές, ξεκίνησε η αστικοποίηση, όμως η αστικοποίηση δυσκόλεψε η ζωή). Κάποιοι από άλλα κόμματα μου είπαν ότι δεν μπορούμε να δίνουμε επιδόματα μητρότητας για κάθε παιδί ,αλλά θα πρέπει να κάνουμε συλλογικές συμβάσεις – είναι η καραμέλα που πιπιλάνε τα άλλα κόμματα-, όμως αν δεν ξεκινήσεις με τα επιδόματα και μακάρι να μπορούσε το Ελληνικό κράτος να δώσει μεγαλύτερα και περισσότερα, αλλά αν δεν ξεκινήσεις από κάπου, δεν μπορείς να τα αυξήσεις μετά. (ανέλυσε τα επιδόματα για κάθε παιδί και τις άνεργες μητέρες. Άγγιζε επίσης το θέμα της προόδου της επιστήμης για την κρυοσυντήρηση των ωαρίων που επιχειρούν τα νέα κορίτσια για να εξελίξουν την ζωή τους, που είναι μεν καλή ως σκέψη, αλλά δεν πρέπει να αφεθούν σε αυτήν, γιατί η κάθε γυναίκα θα κάνει στα 40 ένα μόνο παιδί ).

Για τα όσα διαμείβονται για την «εισαγωγή» πληθυσμών για την λύση του δημογραφικού προβλήματος , όπως εφάρμοσε η Γαλλία, τόνισε ότι κατά την ίδια είναι μεγάλο λάθος: « Θεωρώ ότι πρέπει η Ευρώπη να κρατήσει τον χαρακτήρα της. Δεν μπορούμε ούτε από θρησκευτικής πλευράς, ούτε από πολιτιστικής πλευράς , δεν είμαστε οι ίδιοι. Δεν είμαι ρατσίστρια, αγαπώ πάρα πολύ την πατρίδα μου, αισθάνομαι Ευρωπαία, όμως φοβάμαι να χαθεί η πατρίδα μου ως έθνος. Το δημογραφικό το θεωρώ το νούμερο ένα , πρέπει να δοθεί πάρα πολύ μεγάλη βάση και προσωπικά τίθεμαι να κάνω μάχη γι αυτό το πράγμα».

Η κ. Κουρή είναι ένα από τα 6 πρώτα ιδρυτικά μέλη της Axion Ellas, που ίδρυσε η Κεφαλλονίτισσα Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, που στηρίζει έμπρακτα ευάλωτες ομάδες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και δη τις νησιωτικές και έκανε ιδιαίτερη μνεία για την προσφορά της Axion Ellas και στα μικρά νησιά του Ιονίου, Μεγανήσι και Κάλαμος: «Είμαι Επτανήσια και είμαι πολύ υπερήφανη γι αυτό».

Κλείνοντας η κ. Κουρή , ευχήθηκε καλά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές και δήλωσε ότι μπορεί να προσφέρει γιατί γνωρίζει πράγματα και μπορεί να βάλει και η ίδια ένα λιθαράκι στα προβλήματα που υπάρχουν. Κάλεσε δε άπαντες να προσέλθουν στις κάλπες , γιατί η Ελλάδα πρέπει να ανέβει ακόμη ποιο ψηλά στην Ευρώπη και να συνεχίσει να διεκδικεί , γιατί με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-23-5-2024?si=1f77cda7ceb244d5a47e7819585c72a8&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250