Μπλόκα και στην Κεφαλονιά από τους αγρότες; Όσα ανέφερε στον COSMOS 96,5 ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, Παναγής Σωτήρας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 17:28

Μπλόκα και στην Κεφαλονιά από τους αγρότες; Όσα ανέφερε στον COSMOS 96,5 ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, Παναγής Σωτήρας

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Πρόεδρος του  Αγροτοκτηνοτροφικού  Συλλόγου  Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Σωτήρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας  που διοργανώνει ο Σύλλογος την  Δευτέρα 12/2 και ώρα 12.00  στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι. 

« Κατ αρχήν συντασσόμαστε με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας σε συντονισμό με την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. Το Διοικητικό μας συμβούλιο συνεδρίασε και αποφάσισε σε πρώτη φάση να κάνει μία κινητοποίηση στην Περιφέρεια την Δευτέρα να καταθέσουμε τα αιτήματα μας.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να υπάρξει κλιμάκωση στα πλαίσια του Πανελλαδικού συντονισμού και στην Κεφαλονιά .

Αμέσως μετά την κινητοποίηση στην Περιφέρεια, θα προχωρήσουμε σε γενική συνέλευση όπου θα καλέσουμε όλους τους αγρότες , κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς , παραγωγούς  κλπ της Κεφαλονιάς  για να αποφασίσουμε τα βήματα μας. Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι  και για αποκλεισμό δρόμων και γι αυτό στην ανακοίνωση μας καλούμε όλους τους συναδέλφους να προετοιμάζουν τα τρακτέρ τους .

Η Δευτέρα είναι μία πρώτη αντίδραση –κινητοποίηση, όμως ήδη η προετοιμασία γίνεται, ούτως ώστε να υπάρχει και από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μία παραπάνω πίεση στην Κυβέρνηση που ήδη φαίνεται ότι πιέζεται γενικά από όλο τον κόσμο που κινητοποιείται. Ανεξάρτητα από ότι προκύψει από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό την Τρίτη εμείς θα πραγματοποιήσουμε την γενική συνέλευση μέσα στην επόμενη εβδομάδα  για να αποφασίσουμε τα βήματα μας. Θα δούμε και τι θα βγεί από τη συνάντηση και δεν προδικάζουμε τίποτα, όμως τα όσα ήδη ακούσαμε  στις εξαγγελίες δεν ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στις ανάγκες μας».

Ο κ Σωτήρας αναφέρθηκε στην συνέχεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας  και στις τοπικές ιδιαιτερότητες  και στάθηκε στα 7 αιτήματα που εκφράζουν όλους Πανελλαδικά και αναφέρονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Επανέλαβε επίσης τις μεγάλες διαφορές που υφίστανται μεταξύ των παραγωγών  και των τελικών πωλητών που καταλήγουν σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών και ανέλυσε με σαφήνεια και τα άλυτα προβλήματα των αλιέων.

 Τέλος κάλεσε όλους τους μικρομεσαίους παραγωγούς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου και στην γενική συνέλευση της επόμενης εβδομάδας και ενημέρωσε για την συμμετοχή  του  Αγροτοκτηνοτροφικού  Συλλόγου  Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου- ημέρα μνήμης και του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250