Tραυλός στον COSMOS 96,5: «Τα έργα καθυστερούν, γιατί αυτοί που τώρα κάνουν κριτική, τα καταψήφισαν»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 21:20

Tραυλός στον COSMOS 96,5: «Τα έργα καθυστερούν, γιατί αυτοί που τώρα κάνουν κριτική, τα καταψήφισαν»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο οποίος μίλησε για θέματα της αρμοδιότητας του.

Για το θέμα των διαγραμμίσεων των δρόμων αρμοδιότητας της Περιφέρειας, ο κ Τραυλός ενημέρωσε :

« Έχουμε ανοιχτό αυτή τη στιγμή ένα έργο οδοποιίας (1,2 εκατομμύρια ευρώ στο οποίο προβλέπεται σε βασικά σημεία να γίνει διαγράμμιση, κάτι που αποφασίζει η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας),

το οποίο διακόπηκε διότι δεν υπήρχε χρηματοδότηση απ την κεντρική κυβέρνηση και σκοπεύαμε με αυτό να κάνουμε τις διαγραμμίσεις. Πιστεύω ότι σύντομα θα πληρωθεί ο εργολάβος , οπότε θα συνεχιστούν οι διαγραμμίσεις και είναι δρομολογημένη και η διαγράμμιση της Φάλαρης. Αλλά είμαστε εμείς που στην θητεία μας και το Πόρος Αργοστόλι διαγραμμίσαμε και το Σάμη Αργοστόλι. Ο κόσμος έχει δίκιο να διαμαρτύρεται, γιατί όλοι οι δρόμοι μας είναι επικίνδυνοι και χρειάζονται διαγράμμιση».

Για το θέμα της προκυμαίας στην Άσσο που χρήζει παρέμβασης  και τον δρόμο στην Άσσο που παραμένει σε εκκρεμότητα η αποκατάσταση του από την περίοδο του «Ιανού» ο κ. Τραυλός ανέφερε:

« Κάναμε παρέμβαση στην Κτηματική Υπηρεσία  για το λιμάνι της Άσσου και περιμένουμε απάντηση. Όσον αφορά τον δρόμο που πολύ σωστά ο πρόεδρος το θέτει, υπάρχουν οι διαδικασίες του δημοσίου, μελέτη, διαγωνισμός και ανάθεση του έργου για να φτιαχτεί. Δεν μπορεί να πάει στα κατεπείγοντα, το προσπάθησα  όμως έφαγα πόρτα από την Οικονομική Επιτροπή. Αυτοί που ασκούν κριτική σήμερα γι αυτά τα μικρά έργα που θα έπρεπε να έχουν τελειώσει, είναι αυτοί που ψήφισαν και όχι στην Οικονομική Επιτροπή για να μην γίνουν άμεσες ενέργειες  και όλα είναι καταγεγραμμένα στα αρχεία. Έχει ενδιαφέρον να  ανατρέξουμε σε όλη την 4ετίαμας και να βγούν  πολλά πράγματα που δεν θα τα  πιστεύουν όσοι κάνουν κριτική από το καναπέ τους για το τι προσπάθησε να κάνει ο Τραυλός και ποιοι  τα καταψήφιζαν και δεν πέρασαν.

Για τον δρόμο της Άσσου πέρασε από κάποια επιτροπή για να γίνει το έργο γρήγορα; Τι ψήφισαν αυτοί που λένε ότι θέλουν το καλό της Άσσου, τι είπε ο Πρόεδρος εκείνη τη ημέρα μετά την ψηφοφορία και τι θέση πήρε; Δίνεται η ευκαιρία στην συνέντευξη που θα δώσουμε κάνοντας από λογισμό της θητείας μας να ερωτηθούν αυτά».

Κλείνοντας ο κ. Τραυλός ενημέρωσε για την εξέλιξη του έργου της γέφυρας του Χειμωνικού: « Καταφέραμε και το δρομολογήσαμε μέσω του αρμόδιου Υπουργείου και αυτή τη στιγμή εκτελείται , όταν αντίστοιχα έργα ιδίου μεγέθους πήρανε 4 χρόνια για να ξεκινήσουν και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι  που προχωρά το έργο. Πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμο στην επόμενη σεζόν να δοθεί στη κυκλοφορία η νέα γέφυρα και από κει και πέρα πρέπει κα η νέα Περιφερειακή Αρχή να ενσκήψει πάνω από αυτό το έργο και να μην το αφήσει να χαλαρώσει.  Για να γνωρίζει ο κόσμος, δεν ήταν τεχνικά εφικτό να παραμείνει η γέφυρα του στρατού , εμείς το ζητήσαμε όμως για την ασφάλεια των διερχόμενων ενώ θα εκτελείτο το έργο δεν μας επετράπει».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250