Το Parkour και στην Κεφαλονιά! [VIDEO]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 13:57

Το Parkour και στην Κεφαλονιά! [VIDEO]

Τον λένε Ανδρέα, μένει μόνιμα στο Ληξούρι, είναι 16 χρονών και είναι φανατικός του Parkour, ενός «σπορ» αλλιώτικου από τα άλλα.

Αφορμή για την ενασχόληση του με το Parkour ήταν video που ανακάλυψε στο διαδίκτυο με λάτρεις την εν λόγω δραστηριότητας.

Ο Ανδρέας μιλώντας στο inkefalonia υποστήριξε ότι η ενασχόληση με το Parkour πλέον του φαίνεται μια ευχάριστη δραστηριότητα όμως απαιτεί πολύ προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. Γι αυτό προτείνει όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμού.

Ο νεαρός μαθητής έχει επιλέξει κυρίως το Ληξούρι αλλά και το Αργοστόλι για να κάνει τις «φιγούρες» και να εντυπωσιάζει…

Δείτε το VIDEO – Περισσότερες πληροφορίες για το Parkour παρακάτω

https://youtu.be/amEYShFNpTI

Τι είναι το Parkour

Το παρκούρ, γνωστό και ως Τέχνη της Φυγής, είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες.

Στόχος του παρκούρ είναι ουσιαστικά η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, όπου ως εμπόδια μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα, από βράχοι, ποτάμια, ή κλαδιά μέχρι τοίχοι, πεζούλια, ή κάγκελα. Ένας traceur καλλιεργεί την ικανότητα να εντοπίζει εναλλακτικούς τρόπους κίνησης και πορείας, τους οποίους ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τόσο στην καθημερινή του ζωή, όσο και σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Γι'αυτό το λόγο η κατηγοριοποίηση του παρκούρ ως δραστηριότητα είναι δύσκολη, αφού κάποιοι το θεωρούν extreme άθλημα ενώ κάποιοι πολεμική τέχνη. Πολλοί, ωστόσο, είναι ευχαριστημένοι με το να τοποθετούν το παρκούρ στη δική του κατηγορία: «Το παρκούρ είναι παρκούρ».

Προτείνουμε