"Γνωρίζουμε που και ποιοι δημιουργούν χωματερές", αποκαλύπτει ο Αργύρης Γαβριελάτος (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 10:42

"Γνωρίζουμε που και ποιοι δημιουργούν χωματερές", αποκαλύπτει ο Αργύρης Γαβριελάτος (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο επανεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου με τον συνδυασμό του νυν και επανεκλεγέντα Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος.

Ο κ Γαβριελάτος, αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την εκλογική στήριξη τους στον συνδυασμό «Δημοτική Συμπολιτεία» αλλά και όσους επέλεξαν κάποιον άλλον , πέρασε το μήνυμα : « Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με χρέος απέναντι στους πολίτες που μας στήριξαν αλλά και σε όσους δεν μας στήριξαν , με σεβασμό και  ταπεινότητα και πρέπει οι πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη».

Αναφέρθηκε στην συνέχεια στην λειτουργία της ΕΔΑΚΙ  κατά την καλοκαιρινή περίοδο  τονίζοντας ότι κατά το πλείστον όλες οι περιοχές εξυπηρετούνται με ελάχιστα  προβλήματα να σημειώνονται και ότι  η Κεφαλονιά και αυτή την τουριστική σεζόν καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Για του μωβ κάδους ανακύκλωσης της RECYCOM που οι Δημότες μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν τα ενδύματα & υποδήματα τους, ο κ Γαβριελάτος ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή το εν λόγω πρόγραμμα είναι σε πειραματικό στάδιο και πηγαίνει αρκετά καλά  και ότι στην συνέχεια θα πρέπει να γίνει μία περαιτέρω ανάπτυξη ούτως ώστε να καλυφθούν και τα περισσότερα χωριά. « Έχουν την ευχέρεια και την επιλογή οι πολίτες να μην πετάνε μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια  και να πηγαίνουν αυτά σε κοινωνικές ομάδες. Όσα δεν είναι σε καλή κατάσταση πηγαίνουν για ανακύκλωση. Εμείς κάνουμε την συλλογή και η εταιρεία που συνεργαζόμαστε , η RECYCOM κάνει την διαλογή».

Ο κ Γαβριελάτος ενημέρωσε για τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι μωβ κάδοι ,έδωσε οδηγίες για την κατάσταση στην οποία πρέπει να βρίσκονται τα εναποτεθέντα σε αυτούς και εξιστόρησε πως ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα: « Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από την ΕΔΑΚΙ, τον Δήμο Αργοστολίου, ιδιαίτερα από  τον Ειδικό Σύμβουλο της ΕΔΑΚΙ Μάκη  Φραγκισκάτο και τον Αντιδήμαρχο Έργων κ Μιννέτο. Το ξεκινήσαμε εδώ και ένα 6μηνο και καταφέραμε προ 2 εβδομάδων να το υλοποιήσουμε. Θα υλοποιήσουμε κα άλλα πράγματα στην πορεία, αλλά για το κάθε τι χρειάζεται χρόνος. Κοιτάμε και θα κοιτάξουμε ότι είναι σχετικό με την ανακύκλωση να διοχετεύεται εκεί που πρέπει».

Όσον αφορά τα ογκώδη αντικείμενα και τις μικρές χωματερές που κάποιοι δημιουργούν ενημέρωσε ότι έχει περιοριστεί το φαινόμενο μετά από τις συνεχείς ενημερώσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων. Για την περιοχή της ΒΙΠΕ ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι προς εξομάλυνση και με τους «επόπτες καθαριότητας» της ΕΔΑΚΙ , υπάρχει σαφής ενημέρωση της επιχείρησης για το τι λαμβάνει χώρα και που.  Συνέστησε δε σε αυτούς που ανεξέλεγκτα εναποθέτουν τα σκουπίδια τους, να συνετιστούν διότι με την οσονούπω στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας , αυτή η τακτική θα είναι εις βάρος τους.

Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι το έργο της ΕΔΑΚΙ θα φανεί και στην πορεία και ότι η επιχείρηση λειτουργεί με σεβασμό πάντα απέναντι σε όλους τους πολίτες , για το καλό της Κεφαλονιάς και του Δήμου Αργοστολίου

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250