Καππάτος στον COSMOS 96,5 : Για ένα χρόνο η παραχώρηση του Πλατύ στο Δήμο - Επιδίωξη της ΕΤΑΔ να τον αξιοποιεί μετά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 10:06

Καππάτος στον COSMOS 96,5 : Για ένα χρόνο η παραχώρηση του Πλατύ στο Δήμο - Επιδίωξη της ΕΤΑΔ να τον αξιοποιεί μετά

Στον COSMOS 96,5 μίλησε χθες ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Βουλευτής Κεφαλονιάς Παναγής Καππάτος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με την παραχώρηση της παραλίας Πλατύς Γυαλός από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Αργοστολίου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε για το θέμα:

«Έως τώρα , τη διαχείριση του Πλατύ Γυαλού είχε η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου.

Η κτηματική υπηρεσία την είχε παραχωρήσει δωρεάν στο Δήμο, ο οποίος την εκμεταλλεύονταν.

Ήταν η μόνη παραλία που νοίκιαζε , οπότε είχε χαμηλά κόστη στις υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε.

Τώρα με έναν νόμο που ψηφίσαμε σε ένα πολυνομοσχέδιο, αρχές Μαρτίου του ’23, κάποιες παραλίες περιέρχονται πλέον στη διαχείριση της ΕΤΑΔ. 

Η ΕΤΑΔ, λοιπόν τα διαχειρίζεται η ίδια, τα μισθώνει.

Εάν τα μίσθωνε η ΕΤΑΔ, θα είχαμε μια μίσθωση όπως έχουμε στον Μακρύ Γυαλό, παρόμοια.

Επειδή ήρθε λίγο απότομα, πριν το καλοκαίρι, και δεν ήταν και αναμενόμενο, για να μην έχουμε απότομη αλλαγή, ζήτησα από την ΕΤΑΔ, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο , ο οποίος έστειλε το δικό του έγγραφο, για τριάντα χρόνια και συνομίλησα με την Κυβέρνηση και με τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ, και ζήτησα να παραχωρηθεί για πέντε χρόνια, πάλι προς το Δήμο.

Η ΕΤΑΔ ήταν θετική να γίνει η παραχώρηση, αλλά επειδή η απάντηση ήταν ότι η ΕΤΑΔ θα το αξιοποιεί από εδώ και πέρα και θα μισθώνει, θα τον παραχωρήσει για ένα έτος στο Δήμο Αργοστολίου με την προϋπόθεση ότι θα έχει ναυαγοσώστη, έχω συνεννοηθεί με το Δήμαρχο, θα έχει ναυαγοσώστη , οπότε αναμένουμε από μέρα σε μέρα το έγγραφο της ΕΤΑΔ προς το Δήμο που γίνεται δωρεάν παραχώρησει για ένα χρόνο.

Τι θα γίνει μετά, αν θα εξακολουθήσει να είναι δωρεάν παραχώρηση ή θα το μισθώνει απευθείας η ΕΤΑΔ δεν το ξέρω σήμερα να σας απαντήσω, είναι θέμα που θα το δούμε από το Φθινόπωρο και μετά.

Πάντως, για αυτό το καλοκαίρι , περιμένουμε από μέρα σε μέρα το έγγραφο. Τους τηλεφώνησα και τους παρακάλεσα να το στείλουν, επειδή ως πρώην Βουλευτής γνωρίζω τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ.

Ολόκληρη η συνέντευξη