ΣΥΡΙΖΑ : Αυτές είναι οι βασικές φοροελαφρύνσεις που προβλέπει το πρόγραμμα του

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 09:17

ΣΥΡΙΖΑ : Αυτές είναι οι βασικές φοροελαφρύνσεις που προβλέπει το πρόγραμμα του

Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις ημέρες για τα προγράμματα των κομμάτων σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των πολιτών, των επιχειρήσεων αλλά και των υπερκερδών των ενεργειακών κολοσσών. 

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ περιλαμβάνει μια σειρά φοροελαφρύνσεων για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, με ειδική έμφαση στην μείωση των έμμεσων φόρων -  που πλήττουν περισσότερο τα αδύναμα και μεσαία νοικοκυριά.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
  • Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%. Στα είδη πρώτης ανάγκης (γάλα, ψωμί, παιδικές τροφές) ο ΦΠΑ θα γίνει 0%.
  • Θεσπίζουμε αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, για εισοδήματα από την εργασία τους. Ενιαία κλίμακα φορολόγησης για όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως μορφής απασχόλησης.
  • Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος.
     
  • Φορολογούμε άμεσα τα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων. Τα έσοδα υπολογίζονται σε 5,5 δισ. ευρώ και θα διατεθούν σε κοινωνικές πολιτικές.
  • Αυξάνουμε τον συντελεστή φορολόγησης για μερίσματα άνω των 50.000 ευρώ, από το 5% στο 10%, και την προοδευτική του εξέλιξη έως 15%.Διάβασε όλα όσα προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, για την οικονομική πολιτική ΕΔΩ και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΕΔΩ



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250