Το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο εντοπίστηκε σήμερα στην Αντίσαμο!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 19:25

Το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο εντοπίστηκε σήμερα στην Αντίσαμο!

Αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της κόσμου βρέθηκαν σήμερα στην Αντίσαμο αναγνώστες μας.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, εντοπίστηκε νεκρός ένας λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis – Belostomatidae, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία. Μάλιστα λόγω της καλής κατάστασης στην οποία βρέθηκε, εικάζεται πως το έντομο είχε πεθάνει πρόσφατα και παρασύρθηκε στην παραλία από το κύμα.

Ο λιθόκερος είναι ένα έντομο της θάλασσας που οπτικά μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα, έχει τη δυνατότητα τόσο να κολυμπά όσο και να πετά, ενώ μπορεί να φτάσει σε μέγεθος ακόμη και τα 12 εκατοστά.

Το δάγκωμά του λιθόκερου είναι αρκετά επίπονο, το δηλητήριό του ωστόσο δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Εντοπίζεται σε τροπικές, υποτροπικές και εύκρατες περιοχές του κόσμου, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του στις ελληνικές θάλασσες και όχι μόνο. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε από λουόμενους στην Αχαΐα, στο Μεσολόγγι, στην Πάργα, στον Πλαταμώνα, στη Χαλκιδική, αλλά και σε ηπειρωτικές πόλεις όπως η Λάρισα, η Κομοτηνή και η Λαμία προκαλώντας την έκπληξη των επιστημόνων καθώς πρόκειται για υδρόβιο πλάσμα.

Πηγή: poulatakefalonias.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ