Πότε θα ολοκληρωθεί η αλλαγή αμιαντοσωλήνων; Σε τι θα ωφελήσουν οι υδρομετρητές; Απαντά ο Σταύρος Σπαθής στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 19:37

Πότε θα ολοκληρωθεί η αλλαγή αμιαντοσωλήνων; Σε τι θα ωφελήσουν οι υδρομετρητές; Απαντά ο Σταύρος Σπαθής στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔ Κεφαλονιάς Σταύρος Σπαθής με αφορμή την αλλαγή αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αργοστολίου και την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της προμήθειας και εγκατάστασης ψηφιακών υδρομετρητών για το δίκτυο ύδρευσης της Κεφαλονιάς.

«Είναι δύο προγράμματα που αφορούν την ΔΙΑΔΕΥΑΚ, τα χειρίζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και υπόλογος είναι η ΔΙΑΔΕΥΑΚ. Η αλλαγή αμιαντοσωλήνων ξεκινά από τις λαϊκές κατοικίες και θεωρώ ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον χειμώνα. Προχώρησε και το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης των ψηφιακών υδρομετρητών και θα μπορούμε να τσεκάρουμε πιο γρήγορα τις απώλειες του νερού , ο καταναλωτής θα μπορεί να βλέπει εάν έχει διαρροή νερού , θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος από την ΔΙΑΔΕΥΑΚ στην μέτρηση των ρολογιών και το όποιο πρόβλημα υπάρχει θα καταγράφεται άμεσα και θα αντιμετωπίζεται γρήγορα. Θα υπάρχει δικαιότερη χρέωση των καταναλωτών γιατί θα εντοπίζεται η όποια διαρροή άμεσα χωρίς να επιβαρύνεται ο καταναλωτής».

«Όσον αφορά την λειτουργία του Βιολογικού στο Αργοστόλι , πιστεύω ότι και φέτος το καλοκαίρι θα ανταπεξέλθουμε κανονικά , όπως και τα προηγούμενα 3 χρόνια που δεν υπήρχε θέμα στο Αργοστόλι. Έχουν γίνει συντηρήσεις και δοκιμές σε όλες τις δεξαμενές και στις εγκαταστάσεις του βιολογικού και αν δεν υπάρχει κάτι απρόοπτο, δεν θα έχουμε θέμα. Έχουμε αναθέσει σε ανάδοχο τις απεντομώσεις σε όλες τις περιοχές , γίνεται μία αρχές άνοιξης και μία μέσα καλοκαιριού και το παλεύουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερο πρόβλημα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250