Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τους όρους αμοιβής και εργασίας σε Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις- Ψηφιακό ωράριο & κάρτα εργασίας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 15:17

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τους όρους αμοιβής και εργασίας σε Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις- Ψηφιακό ωράριο & κάρτα εργασίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή 26 Μαρτίου, η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου στην Ιθάκη με θέμα:

«Το πλαίσιο των όρων αμοιβής και εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων- μισθωτών επισιτιστικών και λοιπών επιχειρήσεων, ψηφιακό ωράριο και  ψηφιακή κάρτα εργασίας».

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Πέτρος Ραπανάκης, Οικονομολόγος, Πτυχιούχος ΑΒΣΠ, Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας και ανθρωπίνου δυναμικού.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Mentor, με τη συμμετοχή όχι μόνο των λογιστών – φοροτεχνικών του νησιού αλλά και επιχειρηματιών τόσο από το τομέα της  εστίασης όσο και από τον τουρισμό.

Ο κ. Ραπανάκης παράλληλα με την εισήγησή του δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από το κοινό, με τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και του προβλήματος εύρεσης προσωπικού από τις επιχειρήσεις να κυριαρχούν στη συζήτηση.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Διοικητικός Προϊστάμενος, Νεκτάριος Βαβάσης, ο Οικονομικός Επόπτης, Γεώργιος Λασκαράτος καθώς και ο Γεράσιμος Σιμωτάς, Υπεύθυνος Γ.Ε.Μ.Η.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση, κατόπιν αιτήματος επαγγελματιών, να επιστρέψει ο κ. Ραπανάκης στην Ιθάκη, μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου σε μια νέα ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο.

Σήμερα στις 17:00, στην αίθουσα «Μαρία Σκλαβουνάκη»  του  Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης ακολουθεί η δεύτερη εισήγηση του κ. Ραπανάκη, απευθυνόμενος στους λογιστές και επαγγελματίες της Κεφαλονιάς.

ith 1ith 4
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ