Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 14:35

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας αλλά και για να ενημερώσει για την πορεία του καιρού τις επόμενες μέρες.

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

«Κάθε χρόνο στις 23 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας και ουσιαστικά γιορτάζουμε την ίδρυση του Μετεωρολογικού Οργανισμού. Για φέτος ο οργανισμός διάλεξε ως κεντρικό θέμα: Το μέλλον του καιρού, του κλίματος και του νερού για τις επόμενες γενιές. Είναι ένα θέμα που μας αναγκάζει να ανταποκριθούμε στις ευθύνες  που έχουμε, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα κληρονομήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Το 2023 θα πρέπει να είναι μια χρονιά μεταμόρφωσης ώστε να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα και να μεταβούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να σώσουμε το κλίμα. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος έχει ανέβει κατά 1 βαθμό τα τελευταία 150 χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τους ρύπους, αλλά και για την υγεία του ανθρώπου. Το νερό είναι πολύ σημαντικό, γιατί είδαμε σε περιόδους ξηρασίας, να έχουμε προβλήματα με πυρκαγιές. Πρέπει να αφυπνιστούμε και να προστατέψουμε το σπίτι μας, τον πλανήτη».

Ο καιρός το επόμενο διάστημα

«Μέχρι και την Κυριακή ο καιρός θα είναι πολύ καλός, ανοιξιάτικος, με υψηλές θερμοκρασίες και καλοτάξιδες θάλασσες. Την Δευτέρα και την Τρίτη θα έχουμε μια μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και δυνατούς βοριάδες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ακτοπλοΐα. Αλλά αυτή θα είναι μάλλον η τελευταία επίσκεψη του Χειμώνα».

Ακούστε το ηχητικό




00 inkefalonia general ad 300X250