Ε.Α.Σ. : Εφάπαξ επιδότηση ζωοτροφών σε ντόπιους νεοεισερχόμενους Κτηνοτρόφους

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 16:21

Ε.Α.Σ. : Εφάπαξ επιδότηση ζωοτροφών σε ντόπιους νεοεισερχόμενους Κτηνοτρόφους

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, γνωστοποιεί ότι με 2η

Πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε Κτηνοτρόφους που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014- 2022», θα δοθεί στις ντόπιες Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις έκτακτη προσωρινή Επιδότηση ζωοτροφών, προσαυξημένη 15% για τα Νησιά μας, ύψους 4,1 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου και ειδικότερα την μεγάλη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών που οδηγεί σε μεγεθυμένο κόστος παραγωγής στην Κτηνοτροφία.

     Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι Νεοεισερχόμενοι Kτηνοτρόφοι με Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.- Ο.Σ.Δ.Ε.) έτους 2021 των κλάδων Αιγοτροφίας, Προβατοτροφίας και Βοοτροφίας να υποβάλλουν αίτηση στήριξης - πληρωμής προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης για το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Ε.Υ.Δ. Σ.Σ. Κ.Α.Π.).

   Η υποβολή της αίτησης στήριξης - πληρωμής πραγματοποιείται έως Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.

      Σημειώνεται ότι, για τους τομείς της Αιγοτροφίας και της Προβατοτροφίας το εφάπαξ ποσό στήριξης κυμαίνεται από 115€ έως και 6.302€ ενώ για τον τομέα της Βοοτροφίας το εφάπαξ ποσό στήριξης κυμαίνεται από 138€ έως και 8.050€. Τα ποσά της έκτακτης αυτής Επιδότησης αναφέρονται ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση, ανάλογα του αριθμού των ενήλικων ζώων και βοοειδών αντίστοιχα που κατέχει ο ντόπιος Νεοεισερχόμενος Κτηνοτρόφος, όπως προσδιορίζεται από την Ε.Α.Ε. – Ο.Σ.Δ.Ε., για το έτος αιτήσεων 2021 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων στις 15 Οκτωβρίου 2022.

Το ανώτατο ποσό της εφάπαξ στήριξης ΔΕΝ μπορεί να ξεπερνά τις 15.000€ ανά Κτηνοτρόφο.
       Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) στηρίζοντας έμπρακτα τους ντόπιους Νεοεισερχόμενους Κτηνοτρόφους παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης - στήριξης. Οι ενδιαφερόμενοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26710-22927.

             Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης


Ετικέτες: