Όλγα Βουτσινά (Εθελοντική Ομάδα Φάρσων ‘’Ποταμιάνα’’) στον Inkefalonia 89,2: «Όλα ξεκινούν από την αγάπη που έχουμε για το χωριό μας και την ανάγκη να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 09:57

Όλγα Βουτσινά (Εθελοντική Ομάδα Φάρσων ‘’Ποταμιάνα’’) στον Inkefalonia 89,2: «Όλα ξεκινούν από την αγάπη που έχουμε για το χωριό μας και την ανάγκη να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η γραμματέας της εθελοντικής ομάδας Φάρσων «Ποταμιάνα» Όλγα Βουτσινά, με αφορμή την φιλοξενία του Σωματείου στο Βελιγράδι απο τον Ερυθρό Σταυρό Βελιγραδίου μετά από πρωτοβουλία του επίτιμου πρόξενου της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Βίκτωρα Ρουχωτά.

« Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία και είχε κατά βάση επιμορφωτικό χαρακτήρα. Ήταν πρωτοβουλία του κ. Βίκτωρα Ρουχωτά, τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της αδελφοποίησης κάποιων πόλεων της Σερβίας με την Κεφαλονιά πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις και στα πλαίσια αυτά μας προτάθηκε ως εθελοντική ομάδα Φάρσων να επισκεφτούμε το Βελιγράδι με σκοπό να εκπαιδευτούμε. Στο αεροδρόμιο μας περίμεναν ο Διευθυντής και ο Γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Βελιγραδίου , επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες είναι πολύ καλά εξοπλισμένες και οργανωμένες , με πολύ προσωπικό και άρτια εκπαιδευμένο. Μας έκαναν λεπτομερή εκπαίδευση για το πώς να παρέχουμε βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και κάναμε και αρκετά σεμινάρια σχετικά με τον εθελοντισμό. Τύχαμε άψογης φιλοξενίας και νιώθαμε κατά την εκπαίδευση ασφάλεια».

Η κ Βουτσινά επίσης αναφέρθηκε: Στην σύσταση της Εθελοντικής Ομάδας Φάρσων «Ποταμιάνα» και στην ονομασία της: « Η Ομάδα μας δημιουργήθηκε από το 2020 και μετά, με αφορμή στην αρχή τον «Ιανό», στην συνέχεια την πανδημία που στο χωριό μας αναδείχθηκε η ανάγκη να φροντίσουμε κάποιους ηλικιωμένους που χρειαζόντουσαν βοήθεια και το καλοκαίρι των μεγάλων πυρκαγιών Πανελλαδικά. Αναλάβαμε να προστατέψουμε το χωριό και να εξυπηρετήσουμε όσες ανάγκες υπήρχαν και σιγά σιγά ωρίμασε η ιδέα στο μυαλό μας και αποφασίσαμε να φτιάξουμε την ομάδα. Ποταμιάνα είναι η ευρύτερη περιοχή στα Φάρσα και δώσαμε το όνομα αυτό στην ομάδα μας. Ξεκινήσαμε αρχικά τριάντα μέλη, αλλά συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός , γιατί όλοι οι χωριανοί αγκάλιασαν τη δράση που ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια και κατέληξε επιτυχημένη. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα και προσπαθούμε να αναλάβουμε δράση για να περιορίσουμε λίγο το πρόβλημα. Η ομάδα μας είναι ανοιχτή και σε όσους θέλουν να ενταχθούν εκτός Φάρσων, φτάνει να περάσουν από μια συγκεκριμένη διαδικασία».

Στις εθελοντικές ομάδες της Κεφαλονιάς και στην ενδεχόμενη συνεργασία τους με τον Ερυθρό Σταυρό Βελιγραδίου : «Οι εθελοντικές ομάδες της Κεφαλονιάς έχουν κάνει σημαντικό έργο και τις παροτρύνω να μπουν στην διαδικασία της συνεργασίας με τον Ερυθρό Σταυρό Βελιγραδίου. Στο πρόσωπο του Βίκτωρα Ρουχωτά θα βρούν μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη εάν το αποφασίσουν , γιατί στην Σερβία εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις έναν διαφορετικό πολιτισμό και ανθρώπους που στην τελική είναι ίδιοι μ εμάς και αποκτάς εμπειρίες. Ξέρω επίσης ότι εάν χρειαστεί να συνεργαστούμε οι τοπικές εθελοντικές ομάδες για το κοινό καλό θα το κάνουμε και όσον αφορά την ανταλλαγή εμπειριών θα ήταν σημαντικό».

Στο κίνητρο της σύστασης της Εθελοντικής Ομάδας Φάρσων η «Ποταμιάνα»: « Όλα ξεκινούν από την αγάπη που έχουμε για το χωριό και από την ανάγκη να προσφέρουμε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Ένας βασικός κανόνας που έχουμε επίσης ως ομάδα είναι να επικεντρωθούμε στα νέα παιδιά και να τα ευαισθητοποιήσουμε και ξεκινώντας οποιαδήποτε δράση συμπεριλαμβάνουμε και τα παιδιά. Έχουμε να καλύψουμε αρκετό δρόμο ακόμη, αλλά μπορούμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/voutsina-893?si=8b4cacfb181641d3b1bd78bf4087d279&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250